Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Chopok dél és észak topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
D.Dani
65 élménybeszámolót írt
65
14 éve tag
2023.11.13. 08:24
Szia!
A vége mikori tapasztalat? Mert tavaly én kicsit mást láttam. Északon 10+ perceket is álltunk a hatüléseseknél, amikor úgy döntöttünk, hogy átmegyünk délre. Ott kb 1 percet álltunk a kabinosnál, a pályák egyébként nagyon szépen voltak ott is kezelve, bár tény, hogy a nap nagyon gyilkolja még hidegben is
Csaba Pocsai
14 élménybeszámolót írt
14
7 éve tag
2023.11.12. 13:07
Szia!

Mielőtt átmész a tőloldalra érdemes ránézni az időjárás előrejelzésre, mekkora szél várható. Illetve ahogy írták. Ha délről északra kalandozol át, akkor kisebb az esély az ottragadásra. Ha pedig már északon vagy, akkor észre fogod venni, hogy a szél miatt baj lehet, mert nagyon erős szél kell a leállításhoz. Tehát időjárás előrejelzés, ha csúcson 40-50 km/h szelet jósolnak akkor maradj, ha átmentél és kezd eldurvulni a szél, akkor vissza.

Ha először mész Chopokra, érdemes tudni, hogy a ratrakolt, kezelt pályák az északi oldalon vannak, a déli oldal puhára van hagyva, valamint az északi oldalon lényegesen több a lift, ezért kevesebb idő telik várakozással.
Mi mindig hétköznap megyünk Chopok északra, így csúcsszezonban is csak elvétve kell 2 percnél hosszabbat várni a felvonónál. A magyarok gyakoriságával kapcsolatban azért nekem más a tapasztalatom. Legalábbis északon ha megnézem a parkolót, akkor nincs túl sok magyar gépkocsi.

Érezd jól magad!

Csaba
Szecsi
542 élménybeszámolót írt
542
17 éve tag
2023.10.11. 19:58
Ha nagy a szél akkor leállítják a felvonókat. Chopokon ez eléggé benne van a pakliban. Az É-i oldalon még erősebb szélben is járhat a kabinos, mivel funitel típusú (két drótkötéllel mozgatják, így jobban bírja a szelet), a délin viszont a sima 1 köteles megoldású a kabinos. Ha nagy a szél a csúcs környékén akkor simán előfordulhat, hogy a déli oldalon leállítják a kabinost, de az északin még jár.
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
2023.10.09. 18:06
Szia Robi!

A kabinos felvonók gyakorlatilag egész évben működnek:)

Ezek az új felvonók már az erős szeleket is jól bírják, úgyhogy nem kell túlzottan aggódni.

Válasz egy pozitív hozzáállású embertől. Fiatalabb koromban egyébként már kétszer is át kellett gyalogolnom teljes menetfelszereléssel:)
Steigirobi
1 élménybeszámolót írt
1
1 éve tag
2023.10.08. 17:27
Sziasztok!

Szeretnék feltenni (egy balga :) )kérdést, bár olvasva a korábbi bejegyzéseket, kicsi az esélye a pozitív válasznak.

Ha úgy alakul a hóhelyzet, hogy csak az északi olalon lehetne síelni, el szokták a déli oldalon indítani a felvonókat, hogy akinek ott van szállása, át tudjon menni egyszerűen az északi oldalra?
Vagy esélytelen és lehet körbe autózni?

Előre is köszönöm.
Üdv:
Steigirobi
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.