Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Grossarltal - Dorfgastein
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Sendlhofer's - 4 csillagos hotel wellness részleggel a Gastein-völgyben
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Varghasz
253 élménybeszámolót írt
253
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Grossarltal - Dorfgastein
2011.03.22. 21:48
Egy hete hétfőn voltunk egy napot Dorfgasteinben. A szállásunk Maria Almban volt, de vasárnap azt tapasztaltuk ott, hogy kb 1500 méter felett jók még a hóviszonyok, ezért másnapra olyan helyet kerestünk a síamádéban, ahol több pálya is van ebben a magasságban. Így lyukadtunk ki itt hétfőn, de sajnos ekkor már 2000 méteren is erősen olvadt.
Mikor megérkeztünk a dorfgasteini parkolóba, többen erős kétségüknek adtak hangot, hogy egyáltalán van-e fönt hó, annyira tavaszias volt a környék. Hó a hegyoldalban semmi, túloldalon semmi, mindössze az 1a pályán kásabucka. A középállomásnál azért már megnyugodtunk, fogunk mi még ma síelni.
A Fulseckbahn végállomásától induló kék pálya egy síút. Mivel sokan voltak rajta, meg a hó is olvadt, kezdőknek a buckák miatt élvezhetetlen volt, haladóknak meg nulla élvezetet jelent. Ezzel szemben a 4-es pazar volt. Kellően meredek, széles, társaságunk "beszaribb" tagjai is sokkal jobban élvezték, mint a kéket. Ez még délután is jó állapotban volt, szemben az 1-sel, ami délutánra már buckásodott. A középállomásnál lejjebb nem csúsztunk, nem sok értelmét láttuk.
Ugyancsak ajánlani tudom a kühhageralmi 4 üléses lift melletti 3-as pályát, jó kis carving pálya, nagyon széles.
Ezeken kívül még a 8-as próbáltuk. Ez is szimpatikus, de az alján vigyázni kell,mert a lifteknél összeszűkül a pálya, sokan őrült sebességgel csúsznak be ide, ráadásul nagyon buckás is volt, mert mindenki ezen a szűk részen fékez a liftek miatt.
Sajnáltam, hogy a grossarli részt nem tudtam kipróbálni, de délutánra az unokaöcsém első próbálkozásaira ígértem be magam "oktatónak", így az utolsó két órát a kabinos aljánál töltöttem a tanulópályán. Nekem csalódás volt, hogy az itteni 50 m-es "liftet" (nagyon lassú, ha jól emlékszem tolókaros) is érvényes bérlettel lehet csak használni. Itt egy jópofa kis játszótér van a kicsiknek, ahol még a kajla 13 éves fiam is elszórakoztatta magát meg minket.
IMGP0907.JPG
IMGP0909.JPG
IMGP0924.JPG
IMGP0921.JPG
IMGP0925.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.