Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Grossglockner, Kals-Matrei (Osttirol)
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Goldried - modern wellness szálloda a "Grossglockner Resort" Matrei oldalán
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
bikkamokka
22 élménybeszámolót írt
22
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Grossglockner, Kals-Matrei (Osttirol)
2009.03.08. 10:29
Március első hetében voltunk itt, Matreiben volt a szállásunk. Az egész pályarendszer nem kezdőknek való, mivel alig van kék pálya, az is többnyire egy szerpentin út, ezért elég keskeny. Aki viszont piroson és feketén szeret síelni, az megtalálhatja a számítását.
A 8 személyes kabinosnál csak tömött síbusszal érkezve kellett sorban állnunk, egyébként szinte azonnal be tudtunk szállni. A pályák szempontjából a térkép kicsit optimista, mivel van ahol 4 pálya is ugyanazon a nyomvonalon megy (pl. a Cimaross felvonó aljánál) ami csak egy pálya. Ez a nap végére rendesen buckás volt. A pályákon egyébként nem volt tömeg, a felvonóknál sem. Csak párszor kellett sorban állni, egyébként csak bérletkezelés, aztán már szálltunk is be. A kalsi 8 személyes kabinos az egyik nap csak délután 2-kor indult, aztán másnap egész nap zárva volt, a lavinaveszély miatt (robbantottak is szinte egész nap). Ekkor a Cimaross is zárva volt. Egyébként csak első nap volt szép napsütéses időnk, utána felhős majd egyre erősebb havazás következett, végül utolsó napra enyhén felhős. Ha végig sütött volna a nap, akkor a hegy aljáról a hó teljesen elolvadt volna, így „csak” vizes volt. Ezért többnyire igyekeztünk közelebb a csúcshoz síelni, a tapadós vizes havat nem szeretem. A kalsi oldalon a falu mellett találhatók a kék pályák, ezek hosszabbak, mint a matrei-iek, amik közvetlen kabinos tetején vannak. A többi kalsi pályát három 4 személyes felvonó szolgálja ki, ezek közül az egyik egész héten zárva volt. Buborék nincs rajtuk, így cudar időben nem nagy élmény, de a mellettük levő pályák miatt megéri párszor felmenni. Az itteni felvonók érdekessége még, hogy csak az alsó aljánál van bérletkezelés. Sajnos a 17-es teteje lavina miatt le volt zárva, de később rá lehetett menni. Itt a hóesés és a falu mérete miatt még kevesebben voltak, mint a matrei-i oldalon.
Hütték: a kalsi kabinos tetejénél levő modern hütte még nem volt teljesen kész, de már üzemelt. Gyönyörű panoráma, napsütés esetén a terasz is kellemes. Kb. 10%-kal drágább, mint a lentebbi hütték. A Happeck tetejénél levő hütte hangulatos, nem önkiszolgáló. Gőzgombóc 4,50 főétel 11 Eur körül. Itt van csapolt sör is, fent (még) nem volt. Kalsban a Blauspitzen van egy nagy önkiszolgáló hütte nagy teraszal, és biztos gyönyörű panorámával is.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.