Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Snowboard

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Snowboard
2017.01.22. 16:34
A harmadik szezonom ezzel a kötéssel. Az első egy sLab.one Mountain volt, mely a legmerevebb (Flex 5), majd utána vettem még egy sLab.one Black-et (Flex 4), aminek a pántja kevésbé merev, lazább érzés.

A Mountain tényleg a legmerevebb kötésem, amivel eddig csúsztam. Az alumínium alap is merevebb, mint a korábbi fém kötéseim. Vékonyabb de kemény ötvözet és úgy van meghajlítva, hogy attól még merevebb legyen.

A Mountain pántja nagy felületen fekszik fel és elég magasan fog, ami egy jó dolog. Nagyon passzos, szűk érzetet kelt. Ha hó van a baki talpán vagy a nadrág szára alatt, már nem is tudom becsatolni, olyankor lazítani kell a racsnin. Ez a hátránya. Emiatt mindent elkövetek, hogy mély hóban ne ragadjak be, mert onnantól szívás.

Mivel én a kezdetektől csakis fém kötéssel csúsztam, ezért nem ért váratlanul, hogy mennyire jól tart. A legkisebb bokamozdulatot is közvetíti a lapnak.

A minőséggel sincs semmi problémám. A pántok nem kopnak ki, nem mállanak szét, mint a műbőr borításúak.

A csatok is remekül működnek, nincs a fogak kopása miatti beragadás és könnyen oldható. Van egy biztonsági funkció is, ha lenyomom a csat fülét, akkor bekattan és véletlenül semmi sem oldhatja ki.

A háttámla felhúzása után kell még lenyomni az oldalsó kör alakú csatot, ami bekattan és rögzíti a támlát. Nagyon ritkán fordult csak elő (10 naponként 1x), hogy valami (mély hó vagy egy gyökér) miatt menet közben ez kioldott, de még ilyen állapotban is irányítható marad a lap, benne marad a lábam a kötésben, így le tudok fékezni és becsatolni.

Rendkívül meg vagyok elégedve ezzel a kötéssel, a legjobb azok közül, amiket eddig használtam.

Ja, még valami: alacsony a talp! szinte rajta állsz a lapon, és ez a mai kötésekre nem jellemző, sajnos. Főleg emiatt tetszett meg anno.
Előzmény: (minerel 193083)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.