Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Selmecbánya - Salamandra Ski Centrum
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Salamandra - közvetlen pályaszállás a selmecbányai sícentrum tövében
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Selmecbánya - Salamandra Ski Centrum
2012.01.29. 19:45
Nagyon jó pálya, de nem teljesen kezdőknek.
Most pénteken jártunk itt és nagy teszést aratott, kivéve a lányomnak, aki egy "perec" után már bizonytalanabb volt a felső rész miatt.

Tulajdonképpen - ahogy már mások is írták - a pálya teteje egy kicsit komolyabb kihívás, azaz például kezdőknek sok. Elég kemény volt ez a rész az első nagy kanyarig/letörés végéig (nem kimondottan csak a meredekségre értve), ezért tényleg nem ártott odafigyelni, de aki már túl van (teljesen)kezdő státuszon, azért szerintem az egész pályát élvezheti.

Pénteken nem volt iszonyat tömeg, átlag kb. 3-6 perces sorban állás volt, és a pályán is a lifttől eltávolodva már jobban eloszlottak a csúszni vágyók. Nem szűk, de nem is iszonyat széles a pálya (lefelé szélesedik), így zavaró hatást igazából csak a száguldozók jelentettek (szerintem egy bizonyos sebességnél bármilyen jó síelő valaki, sokszor csak a szerencsén múlik egy baleset elkerülése, ha valaki mellett egy-két méteren belül száguldanak el).

A pálya alján van egy gyakorló tányéros kb. 200 méter pályaszakasszal - ami egyben a nagy pálya alsó szakasza is -, amin a kezdők is nyugodtan gyakorolhatnak.

A pálya két oldalán gyöngyörű fenyvesek vannak, és ha jól láttam, akkor egy párhuzamos szakaszt is ki lehet még alakítani, de szerintem ez a max. lehetőség, mert a hegy másik oldalán már Selmecbánya van.

Mi az alsó állomásnál lévő parkolóba mentünk (autópálya, azaz nem Selmecbánya felől letérve, kb. 10 km-t kell menni Hodruse Hámrén keresztül egy völgyben a pályáig - persze alsóbb rendű utakon autópálya sem feltétlenül szükséges, csak az irány miatt írtam) és szerintem jól is döntöttünk, mivel fent a lift környékén nem láttam parkolót, így Selmecbánya (vagy a felé lévő parkoló) felől biztos, hogy komolyabb kihívás a pálya megközelítése, főleg síbakancsban. A völgyben lévő út elég jégbordás és néhol be is szűkül, de szerencsére a kritikus szakaszokat apró kavicsokkal szórják, így téli gumival óvatosan teljesíthető.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.