Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Selmecbánya - Salamandra Ski Centrum
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Salamandra - közvetlen pályaszállás a selmecbányai sícentrum tövében
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Cirusz
4 élménybeszámolót írt
4
9 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Selmecbánya - Salamandra Ski Centrum
2016.01.16. 19:52
Na ma megint meglátogattuk a pályát. Kicsit aggódtam, mert írtak havazást a hétre, de az tévedés volt, nem esett a hó. Indulás szokás szerint jó későn, mire a gyerekek összeszedték magukat és elindultunk, negyed tíz volt. Az út jó volt végig, de figyelni kell, mert pl. Rétságnál előszeretettel trafiznak a 40-es táblánál. Kint meg arra, hogy a Szlovákok simán mérnek két falu között is, ahol meg ritkán menyünk 90-el :-) Selmecbányától a pályáig azon a kanyargós kb. 8-10km-es erdei úton friss havat találtunk. Volt is egy necces helyzet, mert az egyik lejtőn hiába volt leszórva kaviccsal, a féket megnyomva recsegett ropogott az ABS, de a kocsi nem lassult. Kb. 15-el mentünk, de a lejtő miatt a kocsi csak csúszott lefelé. Annyit tudtam mondani, hogy "ebből baj lesz". Aztán a kanyar előtt összeszedte magát és sikerült elkerülni az árkot.

Vácról szűk két óra alatt a pályán voltunk és pont ugyanoda tudtunk parkolni, ahová egy hete, viszonylag közel a pályához. És szerencsére kb. 8cm friss hó volt mindenütt, a nap sütött, kb. -2 fok, ideális körülmények. Öltözés, jegyvásárlás (felnőtt 4 órás jegy 21EUR, gyerek 16EUR, kaució 4EUR), irány a hegy. Ja, a 4 órás jegy a vásárlástól számít, nem az első becsippantástól, uh. érdemes csak akkor megvenni, amikor mindenki "harcra" kész állapotban van. A kitűzött kerítés végéig állt a sor, de nem volt olyan sűrű, mint a múlt héten, így pontosan 4 perc volt a várakozás. Ez teljesen elviselhető. A hét enyhe időjárása megtette hatását, a friss hó alatt jég volt, ami délutánra uralta a meredekebb szakaszokat. Szóval kellett az éles léc meg a technika, de ettől függetlenül baromi jó volt az ideális időjárás miatt is.

Most nem csökkent a sor délutánra sem, mint a múlt héten, de 4 percnél soha nem volt több várakozási idő, köszönhetően a gyors liftnek. A pálya fél 4-kor zár, nekünk 3:15-ig működött a bérlet, uh. utána beültünk az étterembe mielőtt zár a pálya, és nem lesz hely. Rendelés a szokásos, mivel minden szlovákul van csak kiírva, marad az angol hablaty, kis aktivity meg a pár szó, amit tudunk szlovákul.

Hazaindulás 4:15-kor, szinte kihalt utakon. Jó volt megint, megyünk máskor is :-)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.