Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alpesi Sí Világkupa

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Brockey
209 élménybeszámolót írt
209
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Alpesi Sí Világkupa
2018.01.13. 23:15
Egyébként rengeteg érzés kavarog bennem egész nap (ugyanígy volt a tavalyi balesete napján meg a veronai baleset napján is), beismerem, megrázott az egész.
Ugye, a felelősség kérdése. Nem tudom, nem látok bele, de most azt nyilatkozzák, hogy nem volt korai a visszatérés. Ezt az is alátámasztani látszik, hogy Lake Louis-ban 14. lett lesiklásban, és állítólag nem voltak fájdalmai, a többi eredményről ne beszéljünk, mert egyrészt sérülésből visszatérve nyilván nem olyan formában volt, mint előtte, másrészt pedig pont az ő szakágaiban maradt el sok verseny, amit most pótoltak volna.
A másik, hogy el kellett-e itt indulni a gyengébbik számában edzés gyanánt (tavaly is edzésen történt a baleset). Ezt a döntést sem tudom hibáztatni, mert kellett a versenyrutin gyűjtése, aminek eddig híján volt. Bár Julia Mancuso visszalépése a mai versenytől, mint utólag bölcs döntés figyelemfelkeltő lehetett volna. A pálya állapota az ideális nyomvonalban valószínűleg elég rossz lehetett az 50-es rajtszámmal versenyzőnek (sőt Mancuso döntése miatt azt gyanítom, hogy már a verseny előtt sem volt túl jó). Az 51-es és 52-es is kiesett, az 53-as 7,5 másodperccel lemaradva jött be az utolsó 36. helyre.
Ez azért nekem felveti a rendezők és Atle Skaardal versenyigazgató felelősségét is. Esetleg el kellene gondolkozni azon, hogy a 30-as rajtszám felett nem kellene-e valami pályakarbantartást végezni azért, hogy hasonló sérülés ne fordulhasson elő még egyszer a gyengébb versenyzőknél. Mert OK, hogy egyenlő feltételek a győzelemre, de az egészséghez a gyengébb versenyzőknek is joguk van. Vagy el lehetett volna vinni az egész hétvégét oda, ahol megfelelőek voltak a feltételek, pl. Franciaországba. Értem én, hogy sok-sok pénzről van szó, meg reklámról, de ha sz.r a pálya, akkor nem kellene kockáztatni egy versenyző egészségét sem.
Amin még kiakadtam: fekszik Edit teljesen öntudatlanul a célvonal után, kb. 100 méterre a pálya végétől és sokáig nem történik semmi. Majd 5-10 mp után két zsebredugott kezes ember elkezd haladni Edit felé (direkt nem futást írtam, mert olyan tornából felmentetteknek néztek ki a mackós mozgásuk miatt). És ha ezen múlt volna az élete? Akkor tőlük simán meghalhatott volna. Nem a pálya közepén történt, ahová nyilván nem 1-2 másodperc alatt lehet eljutni, hanem a célban. Ez milyen orvosi ellátás? Egy top versenyen? Vicc.
Uff, én megmondtam.
Előzmény: (Brockey 198243)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.