Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Osztrák síoktatói vizsga

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Osztrák síoktatói vizsga
2009.03.16. 17:58
Szia

Kérdés, hogy ki mit ért a viszonylag jól síel alatt. Nap, mint nap találkozok olyan síelőkkel, akik haladóknak vallják magukat, aztán a pályán kiderül, hogy még a hóekés kanyarodásnál tartanak.

Mindenesetre a tény az, hogy véleményem szerint, akik az osztrák képzésre jelentkeznek, azoknak a 99%-a úgy gondolja magáról, hogy jól síel.
Ez lehet igaz, de kérdés, hogy jól síel-e a követelményekhez képest.
Ha tehetnék a vizsgabiztosok mérőszalaggal, szögmérővel és vonalzókkal a kezükben síelnének végig melletted. Nagyon figyelek a helyes tartást, legyen szó kézről, lábról, botokról stb.

Azt neked kell eldöntened, hogy melyikre jelentkezel, magyar v osztrák. Ha magyar síterepeken akarsz oktatni, vagy magyar utazási iroda telepített v kijáró oktatója szeretnél lenni, arra teljesen ideális a magyar. Az osztrák iskolák viszont jobban szeretik, ha az osztrák vizsgád van meg.
Ehhez persze a megfelelő sítudás mellett nyelvtudás is szükségeltetik.
Az ára olyan 1000 euró, ebben a ki-beutazás és az ebéd nincs benne, minden más igen.
Ha nem tudod eldönteni, akkor a magyarhoz hasonlóan vannak felkészítő táborok 500 euró környékén.

Ahhoz, hogy síoktató legyél nem csak jól kell síelned, hanem megfelelő pedagógiai képességekkel is rendelkezned kell. Többek közt képes kell, hogy legyél a tudásod átadására. Sok olyat ismerek, aki jó síel, de képtelen arra, hogy a tudását átadja. Igaz ők nem is síoktatók.
Azt se felejtsd el, hogy ez szezonmunka, annak minden előnyével és hátrányával. Nyárra érdemes valamit találnod, ha komolyan gondolkozol rajta.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.