Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelés és környezetvédelem

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelés és környezetvédelem
2008.10.13. 13:01
Na, kezdődik:):)
"A Mountain Wilderness nevű francia környezetvédő csoport szerint a síturizmus az Alpok rákbetegségének tekinthető"

Hátpersze.(akár a négy mancs, magyar libatömés rossz, francia libatömés jó:):)

" A másik problémát pedig az jelenti, hogy ha folyóvizet nagy magasságban használják hóágyúzásra, ezen a területen olyan idegen tápanyagok és ásványi anyagok szóródnak szét, amelyek normális körülmények között nem jutnának fel ide."

Nem tudom honnan vették, hogy síterepek csapvizzel meg folyóból felszivattyúzott vízzel tolják a hóágyúkat, de ma már alapvető követelmény, hogy ezeket csapadékgyűjtő tározókból táplálják. Mondjuk hülyeségért nem kell a szomszádba menni, hazai viszonylatban hallottam, hogy azért ellenezték egy sípálya kialakítását, mert a sílécek talpáról leváló wax káros a környezetre...

Vajon akár a hegy aljában a hegy patakjaiból, forrásaiból táplálkozó folyóban milyen ásványi anyagok találhatóak, amelyek tájidegenek, neadjisten károsak lennének fent a hegyen (ahonnan ezeket az anyagokat a vizek lemossák)?

Van benne kontra meg rekontra egyaránt.

A globális felmelegedés adott dolog, a földtörténeti múltban mindig is voltak ilyen periódusok, az, hogy ehhez az emberiség mit tett hozzá, növelte-e a tempót, vagy a mértéket, mindmáig tisztázatlan. A felmelegedés elleni "harcra" épülő üzlet azonban hatalmas és egy kis pánikkeltéssel bármit el lehet adni, ahogyan bármit be lehet állítani a "mindenrosszértfelelős" szerepbe is.

Személyes kedvenceim azok a megélhetési zöldek, akik telesírják a médiát, amikor erőmű épül(ne) valahová, mert az atom az fúj, veszélyes, a szén, meg a gáz, az füstöl, megaszéndioxid, a szalmatüzelésű az fúj, füstöl (hiába a modern techológiák), a szélerőmű az már hogyan néz ki, tájidegen, zajos, a vízerőmű a szegény halak vándorlását zavarja. Azonban ha ugyanezen magukat zöldnek nevező egyének megpróbálnák felkapcsolni a villanyt este és az történetesen nem gyulladna fel, pánikba esve tárcsáznák a szolgáltató számát.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.