Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sítörténelem

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
AAron
2621 élménybeszámolót írt
2621
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Sítörténelem
2011.01.30. 17:46
A Magyar Sí Szövetség értesítője / Turistaság és Alpinizmus / 1915 Január

Katonai sítanfolyamok.
Két előző lapszámunkban közölt felhívások kapcsán hadseregünk magyarországi csapatai között teljes eréllyel megkezdődtek december közepén az összesített sítanfolyamok. Így legelsőbben a kassai hadtest területén: a Magas Tátrában kezdte meg 10 oktató, köztük lapunk szerkesztője és munkatársainak egy része, a sí-járőrök kiképzését, s megelégedéssel jelenthetjük, hogy ritka rövid idő alatt sajátítják el a síelés tudományát a legnehezebb erdős, vízmosásos terepen is.
Mindegyik legény már háborúviselt s a kiképzés után tovább harcol sível a lábán a fontos felderítő szolgálat terén. Mihelyt egy csapat a síelés terén is ki van képezve, új csapatok érkeznek a permanens tanfolyamra.
A csapatok állandó tanyája Tátraszéplak. Napi túráik pedig a legváltozatosabbak, nem egy 2000 méteren felüli csúcsot s hágót könnyedén értek el.
Az összesített sítanfolyam parancsnoka, Kovács Ernő hadnagy, az oktatók pedig : Delmár Walter, Grósz Alfréd, Hefty Gy. Andor, Horn K. Lajos, Kisfaludy Árpád, dr. Komarnicki Gyula, Rokfalussy Lajos, dr. Schwicker Richárd, dr. Szaffka Tihamér, dr. Vigyázó János. Az osztagok egészségi ügyeit dr. Guhr Mihály, a tátraszéplaki vöröskereszt fiókkórház igazgató-főorvosa látja el.
Dr. Serényi Jenő, Dr. Jánosi Endre, Dr. Pongrácz Aurél, Király Endre és Lajos és más hazai sífutóink a máriazelli sítanfolyamot vezetik.



A harmadik és a negyedik képen lévő darab nem a sajátom, netes kép.
mssz1.jpg
mssz2.jpg
mssz3.jpg
mssz4.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.