Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Tignes, Val d'Isere
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
bongi
37 élménybeszámolót írt
37
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Tignes, Val d'Isere
2018.02.04. 17:51
Jan. 27-febr. 03. között életünk legjobb síélményét szereztük a területen. Ezt nyilván megalapozta a 280-400 cm közötti hó, a ragyogó napsütés és az, hogy ebben az időszakban láthatóan nem volt teltház. 40nm-es, felújított két szobás apartmant foglaltam 600 euróért Tignes Lavachet-ben a Tour Du Lac-ban (besiklás az erkélyen keresztül!). Fullos konyha, meleg, tisztaság, szóval jó választás volt. Pályaszállás, de feketén közelíthető meg, ezért a család szempontjából jó volt a ház előtt 5 percenként megálló síbusz (Val Claret-Tignes 2100).
A felvonók alapjában gyorsak és modernek, de van néhány jól karbantartott régi, valamint cseréért könyörgő ósdi is (Grand Huit, ez zárás előtt kerülendő!, Col Des Ves, Vallon) A lift-, és pályarendszer átlátható, logikus. További segítség a folyamatosan cirkuláló busz. A pályák többsége nagy magasságban fut gyönyörű kilátással és kiváló, természetes hótakaróval. Aki szereti a síhintát, vagy síkört itt mindkettőre talál alkalmat. A lehullott óriási hó miatt a hóágyúzásról nem tudok véleményt alkotni.
Saját pálya Top listám:
1. Arcelle
2. Sache (délelőtt)
3. Dahu-Double M
4. OK
Kihívás: FACE
A legkeményebbek: Foret, Leisse (Chopok dél ’89)
A legjobb családi pálya: Genepy-Prariond
A családi kör: Fresse-Fresse-Borsat-Genepy-Grand Pré-Grand Pré-Fontaine Froide-Verte-Tommeusses-Henri
Tipp: Pramecou
Off piste: gyakorlatilag bárhol, csak a bátorság és a tudás szab határt.
Zárásig kiváló minőségű pályák: Toviere és Grand Pré közötti és a Tetté de Solaise feletti területek.
Nem a legjobb: Sache alja délután, Trolles szűkülete záráskor, Val’d Isere felvonó csomópontjának elérése komoly sífutást igényel néhány pályáról.
Szuper a gyors Funiculaire és a Funival, de a bevarrott címeres Solaise-re vivő, fekete kabinos lift nálam mindent vitt.
A legjobb élményelem: Leissieres felvonó
Nemcsak síelőknek: Teté de Soalise, Toviere.
Sajnos pechünkre a gleccserre vivő nagykabinos egész héten karbantartás alatt volt, bár nem biztos, de mintha azt olvastam volna, hogy kabint cserélnek rajta.
Sífutópályák, koripálya, kutyás szánok, esti szánkózás 3km pályán, tandem ugrás, magaslati sétautak stb.-stb. A fürdőkben (Lagon, Aquasportif) nem túl meleg a víz, de síbérlettel ingyenesek, a wellness részleg 12,5 euró.
Pécsről, oda és vissza is 12-13 óra volt az út. Hazafelé szombat reggel 8.20-as indulással alig több, mint egy óra alatt el tudtuk érni az AVIA olcsó(bb) benzinkútját Albertville-ben, ami után már nincs dugó.
Ez egy más dimenzió, osztályzat: csillagos 6-os! Bármikor visszatérnék.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.