Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alpinos Szekció

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Alpinos Szekció
2012.01.30. 14:42
Alpin snowboard tábor, Matrei
2012. január 12-15.


Újabb snowboardos esemény, ám ezúttal a nagyon látványos alpin snowboard, azon belül is az EC, vagyis ExtremCarving volt a tanulás célja.
Lelkes szervezőnk, Lazsádi Laci, a hazai alpinosok mekkájaként ismert budai snowboard szaküzlet vezetője, megtalálta ehhez a megfelelő oktatót nekünk, Horváth Imi személyében. Imi évek óta az EC szakavatott hazai képviselője és szerencsénkre oktatója is. Így már csak ránk, lelkes amatőr alpinosokra volt szükség, hogy a Grossglockner lábánál eltölthessünk 4 kellemes és felettébb aktív napot.
A csapatról néhány csúszás után kiderült, hogy nagyjából hasonló szinten állunk, annak ellenére, hogy volt, aki csupán néhány nap, míg mások már évek óta állnak alpin deszkán.
Hogy mi visz rá egy magamfajta snowboardost, hogy alpinozni kezdjen? Mivel eleinte már free lappal is próbáltam elérni az élen haladást, így egyenes út vezetett az alpin deszkák irányába, hiszen, ha valami, ezek tökéletesen alkalmasak erre.
Persze, ettől még nem kell felhagyni a freestyle/freeride űzésével, ezek alapvetően tökéletesen elférnek egymás mellett is és egyik segítheti a másikat, hiszen a helyes testtartás mindenféle deszkázásnak alapfeltétele.
Az oktatás szinte az alapoktól indult, mindenkinek volt mit javítani a tartásán, a deszkák-kötések beállításain. Aztán a második naptól egyre kevesebb "oktatáskori ácsorgás" következett, vagyis Imi csúszás közben magyarázott, javított mindenkin.
Természetesen 4 nap nem elegendő az Imi által többször is bemutatott technika elsajátítására, de elindított minket egy új, eddig ismeretlen technika felé vezető úton.
És ha igazi EC kanyarokra nem is voltunk/vagyunk még mindannyian képesek, 1-1 kanyarban már mindenki megvillantott valamit a tanultakból, látottakból.

https://sielok.hu/fotoalbum/831228/galeria/?itttid=153982
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.