Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Svájc
Sörenberg
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
gabesz777
10 élménybeszámolót írt
10
7 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Sörenberg
2018.04.09. 12:39
Sziasztok!

2018-ban számos alkalommal sikerült eljutnom Sörenbergbe. Íme egy kis kedvcsináló. Jó csusszanást mindenkinek.

Megközelíthetőség:
A síterep Budapesttől 1100 km-re található, Zürichtől 100, Berntől 70, Luzerntől 50 km-re, a Brienzer Rothorn északi oldalában. A síterep megközelítése a Luzern és Bern közötti 10-es főút felől célszerű. Schüpfheim faluban kell letérni a 10-es útról Sörenberg felé. A sörenbergi sípályákat több, falubeli ingyenes parkolóból közvetlenül el lehet érni kabinos, üléses illetve csákányos felvonókkal (Rischli, Ochsenweid, Schönisei, Sörenberg-Platz, Rothornbahn).

Pályarendszer:
A síterep hivatalosan 08:30-16:30 között várja a sportolni vágyókat. Közepes kiterjedésű (53 km), összefüggő, különböző nehézségi fokozatú pályarendszer, amely főleg kék és piros pályákból áll. Továbbá csodálatos off-pist síelési lehetőség várja a kötöttség nélkül síelésre vágyókat a Rothorn csúcsa alatt. A Rothorn csúcsától induló pályák viszonlyag magas tengerszint feletti elterülésük következtében (legmagasabb pont 2350 méteren, Brienzer Rorthorn), hóbiztos terepnek számítanak egészen április elejéig, és még a szezon vége felé is kiváló porhóban élvezhettük a síelést. A szezon általában december elejétől április elejéig tart. A már említett Rothorn alatti pályák a Rothornbahn felvonójával közelíthetőek meg: főként középnehéz piros és nehéz fekete pályákkal. A Rothornra feljutva érdemes a felvonóállomás kilátóteraszáról megtekinteni a Berni Alpok elénk táruló sziluettjét megkoronázva az Eiger-Mönch-Jungfrau triászával, az Aare-völgyet, illetve a türkiz színben pompázó Brienzi tavat. A Rothron alatti pályákat tehát haladó síelőknek és a freeriding szerelmeseinek ajánlom.
A faluból induló kabinos, üléses és csákányos felvonók az alacsonyabb pályákhoz visznek, amelyek kitűnőek kezdők, családok, kisgyermekesek és haladók számára, akik élvezni szeretnék a mesés tájat és kényelmes, széles pályákat. A pályák fele könnyű (kék), másik fele közepes nehézségű (piros), tengerszint feletti elhelyezkedésük pedig 1200-1700 méteren van. A Schwarzenegg feletti Hundknubel csúcsáról két fekete pályán is lecsúszhatnak a kihívásra vágyók. Kedvencünk a Steinetli és Hint. Schwarzenegg közötti pályák voltak, de élvezetesek a fenyőfás erdők szegélyezte széles pályák Rossweidtól, illetve Schwarzeneggtől le a faluig.

Egyéb szolgáltatások:
Sörenberg egy kiváló adottságú, az UNESCO bioszféra oltalma alatt álló (Entlebuch) térségben elhelyezkedő üdülőfalu kitűnő infrastrukturával: külön sí- és snowboardiskolában oktatók bérelhetőek egyéni, illetve csoportos síoktatásra. Nemcsak a faluban, a parkolók mellett (Rischli, Ochsenweid és Schönisei), hanem a fenti állomásokon is kellemes és kényelmes, igazi alpesi jellegű gasztronómiai kiszolgáló egységek (alpesi étterem és bár) várják a megpihenni és falatozni vágyókat (Rossweid, Schwarzenegg, Schwand, Eisee, Rothorn). Szálláslehetőség Sörenberg faluban található különböző kategóriákban. A sípályák mellett számos szánkó pálya, sífutó pálya és kijelölt és biztonságos hótúrázási lehetőség várja a nem kimondottan síelni vágyókat. Rossweidnél külön a gyerekek és kezdők részére tanuló pályákat is biztosítanak. Nyáron pedig a mesés tájakon való kirándulás mellett nyári bobpálya elégíti ki a kalandra vágyók igényeit. Végezetül, egy kellemes, napsütéses, ámde fagyos síelés után felüdülés a sörenbergi uszoda a kapcsolódó wellness szolgáltatásaival.

Síbérlet árak:
A felnőtt napijegy 52 CHF-ba kerül, míg 12:00-től 44 CHF-ért árulják a délutáni jegyet (12-ig a délelőtti jegy 36 CHF-be kerül.) Gyerekek 6 éves korig ingyen 15 éves korig féláron síelhetnek, és van ifjúsági, tanuló és szenior kedvezmény is.

Értékelés:
Kiváló választás családoknak, kezdőknek és középhaladó, haladó síelőknek. Összességében, ár-érték arányát tekintve a legjobb svájci síterepek egyike a 2018-as szezonban. Kedvező ár-érték aránya és jó megközelíthetősége miatt felkapott célpont, és főleg hétvégenként zsúfolt lehet. Mindemellett személyes kedvenc.

További információk:
https://www.soerenberg.ch
https://www.bergfex.ch/soerenberg
Soerenberg-1.jpg
Soerenberg-2.jpg
Soerenberg-3.jpg
Soerenberg-4.jpg
Soerenberg-5.jpg
Brienzer Rothorn
Hinter Schwarzenegg
Schwarzenegg a Hundschnubelről
Offpist
Entlebuch az UNESCO oltalma alatt
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.