Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelésünk kivesézése

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelésünk kivesézése
2015.02.17. 09:52
Szia! Csatlakoznék Lackó véleményéhez. Nincs annak a lécnek semmi baja. Nem kell gs léc ahhoz, hogy valaki meg tanuljon jól síelni. A videód is ezt mutatja. 
Látszik, hogy jól használod és érzed is a síléc élét. Ha valaki már ezen a szinten van, az már tényleg élvezheti a síelés nyújtotta örömöket. Ezen javítani viszont tényleg csak úgy lehet, ha profikkal síelsz együtt és ellátnak a megfelelő tanácsokkal. Azt azért áruld már el, hogy hova jársz síelni, mert jó mozgást sikerült magadra szedned. Vagy legalábbis jó szemmel válogattad ki, hogy mit is érdemes ellesni. Szép frontális helyzetet építesz fel, nincs felesleges csípő berakás. Nem ülsz be hátulra. Szóval megvan minden, ami kell egy jó síeléshez.
Síeléssel kapcsolatban talán annyit, hogy inkább azt tanácsolnám, hogy kicsivel több nyugis szakasz legyen és kevesebb munkás rész. A terhelés viszont legyen határozott, de csak ha már a lécek az élükre kerültek. Ezeket kell jól időzíteni és adja a dinamikát. A megfelelő időzítés, a határozott átbillenés a sílécek felett sokkal határozottabb íveket, él szöget adnak. A túlhúzott ívekkel vigyáz, mert lemaradsz az él váltásról, és nem lesz jó a következő kanyar. A felsőtesttel és a karokkal nem foglalkoznék, mert ezek úgyis az adott mozgáshoz igazodnak. Attól, hogy a karoddal mit és hogyan csinálsz, maga a mozgás szerkezete nem változik. Ez csak a jelenlegi mozgásodat tükrözi. Nos, talán ezek azok az apróságok, amit már nem lehet ellesni, mert ezeket a mozgásokat már nem lehet lemásolni. Ezeket az apró finomságokat egy szakember megmutatja és elmagyarázza. Egy nagyon fontos díszlet kell hozzá, hogy mindez a sípályán történjen. Sok sikert a jó irányú fejlődéshez, további jó sízést.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.