Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelésünk kivesézése

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelésünk kivesézése
2017.04.10. 22:02
A tartás a síelésben vagy az élet bármely más területén ugyanaz. Nincs speciálisan síelő tartás, mint ahogy nincs speciálisan síelő test sem. Ugyanaz az emberi test síel, mint aki fut, sétál, erősít, súlyzózik, kettlebellezik vagy is teniszezik. Az egész gerincoszlopot és medencét kell aktívan rögzíteni minden sportnál. A cicahát marhaság, mint ahogy a kiflizés káros. Nagyon káros, ahogy az x-láb és a letört térd is.

Az egészséges, izmokkal stabilizált tartást kell minden sportban használni és megtanulni.

A sílécet a közepén terheljük, a közepe felett állunk. A törzs rögzített az törzsizmokkal, a léc mozoghat alattunk a combhajlítók, a szabóizom és a farizmok segítségével. Ezt megtanítani nem egyszerű, ehhez kell a szakember, nem a hülye kihajolós és repülős, pizzás gyakorlatokhoz - ahhoz egy betanított munkás is sok... :D.

A lejjebb guggolás is csak akkor működik, ha aktív, a combhajlítók is benn vannak, nem csak rogyasztunk.

A jó síoktatás meg egy jó gyógytornász-edző között meglepően nagy az összhang (ahogy ezt idén többször is tapasztaltam), míg megszokott, fékező hóeke alapú, kihajolás, kiflizés és az egészséges életmód szakemberei ellentétesen beszélnek egymással.
Mindenki maga dönti el, hogy a gyerekét hova íratja be síelni, de ha rám hallgat, akkor olyan helyről, ahol fékező hóekét és kihajolást oktatnak, azonnal elviszi.

Sokféle léc sokféleképpen működik, de az a tapasztalat, hogy a a hajlítókkal erősen fogott, jól stabilizált medencével, kihajolás nélkül, a kanyar elején elöl, majd fokozatosan hátra engedetten terhelt sílécek többnyire jól működnek.

Akármekkora is a kényszer bennünk, azt el kell kerülni, hogy kihajoljunk, és a külsőre terheljünk. Viszont a külsőt előre tolni folyamatosan érdemes, nehogy lemaradjon hátul. Nem egyszerű nem törekedni terhelni, hagyni, hogy a terhelés kialakuljon, de küldeni előre... :)
Előzmény: (vanczi 195194)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.