Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelésünk kivesézése

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
simanias8
22 élménybeszámolót írt
22
4 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelésünk kivesézése
2021.01.25. 18:18
A csalás a sífutásban van/volt lehetőség ha valaki nem a futamra előírt stílusban fut/ott. Nem figyeltem, megvan még?
Amúgy valaki próbálkozzon két méter széles úton "előírás szerint" carvingolni, amikor előtte evickél húsz fős kezdős csoport.
Az mindegy hogy milyen lécen sajátított el valaki annak megfelelő jó technikát. De ha átáll egy másikra, az oktatók a praktikusabb technikát tanítják "erőltetik", ami arra a típusra illik. Neem fogják feltalálni és oktatni a régi technikát carving lécre, mert felesleges, és még amatőr szinten sem tudja kihasználni a benne rejlő (kényelmet, izületkímélő) lehetőségeket. A kis terpeszben még stabilabb is. Pl. a sífutókat sem próbálták carving technikát alkalmazására rávenni. Ám ha egy jól síelő saját erőből "találja fel" az új, azaz a carving léces technikát, akkor azért látunk furcsaságokat.
De nagyon vegyes a dolog. A Kostelic lány carvingolt körömszakadtáig, de elbukott egy (tán olimpiai) szlalomot, mert az olasz edző betett egy vadul forgatós ívet, amit nem tudott körbe ívelni elég gyorsan. A versenyzőkön látszik, kihasználják a lécben rejlő íveket, de akár forgatnak és ugranak a fordulás kedvéért.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.