Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Kaprun - Kitzsteinhorn gleccser
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Hotel Sonnhof Rauris - Őszi ajánlat - 5 éj
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Kaprun - Kitzsteinhorn gleccser
2015.12.30. 23:53
Az utóbbi napokban Maiskogel lett a befutó...
December 23-án nyitott a síterep, 23-án s 24-én is meg lett síelve. 23-án sikerült fél1-re a pályára érni, így nagy elvárásaim nem voltak, ehhez képest kellemes csalódás ért. Bár ratraknyomot már csak nyomokban tartalmazott a pálya, ellenben buckát szintén, voltaképpen sima, jól síelhető lejtők fogadtak mindkét nap. Mindez tömeg és várakozási idő nélkül.

Mivel hetek óta tart az inverzió, ezért az alsó pályaszakaszt folyamatosan tudták hóágyúzni, így itt érezhetően minőségibb volt a hó.
Pár nap szünet, majd ismét Maiskogel a soron a szilveszteri hét délelőttjein.
Reggel pályák, akár a nagykönyvben, szép kivasaltak, kevés síelő, aztán fél10-fél 11 fele egyre többen lesznek, de a nagyobb síterepek tömegei nem jellemzőek. Napról napra hűl(t) a levegő, így egyre magasabban is bekapcsolták a hóágyúkat, ami még jobbá varázsolta az amúgy is optimális hóviszonyokat. Természetesen a pályán kívül itt sincs hó, de a pályán van, sehol semmi kő, kikandikáló fűfolt és társai. Az északi fekvésnek köszönhetően a hó jó minőséggel bír, ellenben a pályák Napot először 11 körül látnak pár órára, tehát lebarnulni nem feltétlen itt fogunk, legalábbis az év ezen időszakában.

Lényegében két főpálya üzemel, a négyüléses és a felsőbb hatüléses melletti direktpályák. A Maiskogel hegyoldalnak fantasztikus adottságai vannak, jó lenne, ha az évek óta dédelgetett fejlesztések valósággá válnának..

A mostani szilveszteri léctiprásban kellemes alternatíva Zell am See (pl) helyett.
IMG-1749.JPG
4.jpg
2.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.