Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Kaprun - Kitzsteinhorn gleccser
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Hotel Sonnhof Rauris - Nyári csomag Félpanzió+
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Kaprun - Kitzsteinhorn gleccser
2018.08.30. 18:55
Augusztus utolsó hétvégéje meglehetősen téliesre sikeredett az osztrák hegyekben. Augusztusi hóesés nem megy ritkaságszáma, a mostani a helyenként igen alacsony hóhatár miatt tűnt ki a többi közül, hiszen voltak olyan völgyek, ahol 1000 méter alatt is havazott, sőt, ha csak ideiglenesen, de meg is maradt a hó.

A gleccsereken jelentős mennyiség jött össze. A hétvégi hóesést hétfőtől szikrázó napsütés követte, sajnos hétfőn és kedden nem sikerült kijutni Kaprunba, de ami késett az eljött, így szerdán sikerült a gleccserre feljutni, ragyogó napsütésben jó volt újra a gleccsert friss, havas ruhájában látni.

Képek itt:

https://sielok.hu/fotoalbum/kaprunaug292018/kep/1/

A hóágyúk már több helyütt kikészítve, többek közt az Alpincenter pályán, reméljük mielőbb beindulhatnak :)

A síterepen zajlanak a szokásos pályakorrekciós munkálatok, többek közt a Maurernél az 5a pálya alsó (gleccsermentes) részének a simítása, szintén hasonló munkálatok zajlanak a Kees pálya alján is. A tavasszal, kora nyáron felhalmozott és letakart hódepók jól bírták a nyarat és szinte hihetetlen, hogy mennyi hó megmaradt a "takarók" alatt.

A pályakorrekciós munkálatok mellett sokkal látványosabb a Maiskogelt és a gleccsert összekötő felvonó építése. A Maiskogelen már állnak az oszlopok és a kötélpálya, a 10fős kabinos próbakörei szeptemberben elkezdődnek, hogy decemberben már a síelők és boardosok tesztelhessék a vadiúj felvonót.
kaprunaug29-2.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.