Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Kaprun - Kitzsteinhorn gleccser
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Hotel Sonnhof Rauris - Nyári csomag Félpanzió+
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Kaprun - Kitzsteinhorn gleccser
2019.10.28. 10:34
Október 24-25-én síeltünk Kaprunban a hétvégi tömeget kerülendő.

Első nap (csütörtök) rengeteg csapat volt a gleccseren. Tömeg igazából nem volt, de a sok tűzött pálya miatt korlátozott volt a normál síelők részére elérhető rész. Ráadásul az Alpin Centerig vezető pálya leolvadt, aznap építették újra tavalyi hóból. Így csak húzóliftet lehetett használni. (Elvben a kabinossal is fel lehet menni, de lecsatolni - kigyalogolni ... macera ...). Büfé ugye nincs a gleccseres részen (Alpin Centerig aznap lécen nem lehetett lejutni.) így a fenti étterembe mentünk enni + megnéztük a látnivalókat. A kilátás gyönyörű, a mozi jópofa, a 300m-es alagút a kiállítással érdekes a végén a kilátópont szuper- mondjuk síbakancsban nem annyira jó végigcaplatni rajta. Az étteremből a látvány pazar, de elég "sztandard" (mirelit sültkrumpli, hús ...) a kínálat irtó drágán ... Sajna a hosszú meleg időjárás megtette a hatását. Eléggé leolvadtak, jegesek voltak a pályák ... Összességében azért jóra, de a csákányozások miatt fárasztóra sikerült a nap.

Pénteken meglepetésemre kevesebb lett a csapat és aki ott volt délre be is fejezte + megnyitották a pályát az Alpin Centerig, így ott ülős lifttel (a felső kabinos alsó fele tele-mix / kabin-8as szék vegyesen) is lehetett pörögni. Szuper volt az idő, a kevés ember nem síelte le annyira a pályákat, ülős liftet is be lehetett keverni a programba ... Szuper sínap kerekedett. Ráadásul az Alpin Center éttermében még a kaja is jobban tetszett, a fentinél kedvezőbb áron. Pl. itt a tésztát frissen főzték a gyereknek mint a menő olasz helyeken. A pénztáros büszkén mondta, hogy a májgombócot is helyben gyúrják, nem holmi "dobozos" leves ...

Amiket leírtam remélhetőleg nem sokáig releváns infó, mert keddtől jön a hidegfront remélhetőleg rengeteg friss hóval ... Utóbbi nagyon ráfér Kaprunra.
Kaprun1.jpg
Kaprun2.jpg
Kaprun3.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.