Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Kaprun - Kitzsteinhorn gleccser
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Hotel Sonnhof Rauris - Őszi ajánlat - 5 éj
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Kaprun - Kitzsteinhorn gleccser
2020.12.25. 14:40
Tegnap kinyitott Kaprun, a karácsonyi bejglicunami előtt pár órára felnéztünk. Kevesen voltak, jórészt helyiek. Felhós-ködös idő honolt kisebb havazással. A pályákat szuperul leratrakolták a völgyből a Panoramabahn kabinossal juthattunk fel, majd tovább a Gletscherjet láncolatával, fenn még üzemeltek a Kitz és Magnetköpf gleccserliftek.

Immáron a faluból is feljuthatunk, ugyanis megnyitották az MK Maiskogel kabinost, illetve tovább a gleccserre a 3K összeköttetést. Maiskogelen a kis tárcsást leszámítva minden megy. Ahogy korábban beszámoltam itt novemberben rengeteg múhavat gyártottak. Szerencsére időközben Holle Anyó is megérkezett, a gleccseren a mérőállomás adatai szerint eddig 38 cm friss hó esett, nagyon-nagyon lassan a völgy is fehéredik.

Holnaptól két napsütéses nap következik, akik a nehézségesk ellenére kijöttek jackpotot ütöttek; békeidőkben egymásnak adják a kilincset a síelők, most már-már szürrealisztikus üresség honol.

A sokat vitatott FFP2-es maszkok a kabinokban és buborékos ülőlifteken köttelezők, mindenhol másutt a normál símaszk is megteszi. A kasszáknál egy csomagot (amiben két darab van) 4 euróért vehetünk.

Az őszihez képest még annyi változás, hogy a felvonók előtt sokkal több a "terelőkarám" és az egymás mellett lévő forgókapukból egy-egy lezárva, így közvetlenül egymás mellett nem lehetséges a becsekkolás. A kormány által elrendelt 50 %-os kihasználtságot (tehát 10 fős kabinba 5en ülhetnek, kivéve az az egy háztartásban élőket) tegnap aligha érték el, a legtöbb kabin üresen ment.
Hétvégén a napsütés biztos többeket csalogat majd egy kis síelésre, snowboardozásra, de a most megnyitott síterepeknek ez az időszak nem a nyereségről szól.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.