Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Kaprun - Kitzsteinhorn gleccser
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Hotel Sonnhof Rauris - 6 napos tavaszi feltöltődés Raurisban
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Kaprun - Kitzsteinhorn gleccser
2021.02.23. 10:59
A múlt héten esett egy 10-25 cm hó szerda magasságában. Csütörtöktől a napsütés került főszerepbe is azóta is rendületlenül tart a képeslapidő. Vasárnap már-már áprilist idézte az időjárás, egy szál pólóban túráztunk fel a Tristkogelre, hogy onnan északi irányba a Dietersbach feletti lejtőkön Hummersdorfba csússzunk le. Ez egy 1600-1800 szinttel rendelkező freeride, a felső, fahatár feletti részek igen szélesek, sok lehetőség van bennük a lazább, utazóstól kezdve a sportosabb meredekebb hegyoldalig, és természetesen megfelelő útvonalválasztással a kettő nagyszerűen kombinálható. A hó 1800 méterig por volt, utána fagyott, a felsőbb részen pluszban kissé beszakadós.
Az alsó részen el lehet kottázni, így megfelelő helyismeret (akár nyárról is) nem árt. Vissza a Krimml-Zell am See közt közlekedő kisvonattal juthatunk Fürthig, onnan a 660-as síbusszal tovább.

A múlt hétvégén úgy volt, hogy Maiskogelnek vasárnap (február 21.) lesz az utolsó napja ebben a szezonban, és csak a gleccser megy tovább. Végül úgy döntöttek, hogy Maiskogel és vele együtt a 3K összeköttetés csütörtöktől vasárnapig nyitva marad, a gleccser minden nap üzemel.

A hétvégén fenn a Panoramabahn, Jet 2 + 3 +4, a négyüléles Langwied, a hatüléses Kristallbahn és az egyik Kitz gleccserlift üzemelt. A pályák jó kompaktak, porhavasak voltak, a fekete 14-es , a Black Mamba is nyitva.

A hütték továbbra is zárva tartanak, a hétvégi szép időben sokan talpukra állították a padokat, asztalokat és úgy élvezték két síelés közt a friss hegyi levegőt és a véget nem érő napsütést.

Most úgy tűnik egészen a márciusba menőleg marad a klasszikus képeslapidő, amit péntekről szombatra szakíthat meg átmenetileg egy gyenge hidegfront (10-15 cm friss hó is benne van a pakliban).

Képek múlt hét csütörtök-péntekről:
https://sielok.hu/fotoalbum/kaprun20210218/kep/1/

... és vasárnapról:
https://sielok.hu/fotoalbum/kaprun20210221/kep/1/
1.JPG
2a.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.