Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síoktatásról, síoktató képzésről másképpen

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síoktatásról, síoktató képzésről másképpen
2013.04.12. 16:50
Fogok írni erről egy cikket itt a sihun, de addig is bővebben:
Az EU alapelvei szerint szabad a munkaerő áramlása (és a szolgáltatásé és a tőkéé). Alapelv, enélkül az EU nem EU, nem ér egy fabatkát sem.
Ennek alapján nem lehetne kérdés, hogy tetszik-e, hogy ott van-e a sípályán a külföldi síoktató. Ezt a békát le kellene nyelni, vagy tetszett volna nem belépni az EU-ba. Nem tetszik a lengyel kőműves sem, de ott nem volt elég erős lobbi, így őket az adóhivatal zaklatja. A síoktatóknál elég erős volt a politikai háttér, és többek szerint teljesen jogtalanul, de a bizottság átlépte az EU alapelveit, és bevezetett egy jogellenes szabályozást.
Szerintem is, ugyanis az EU-direktívákból egyértelműen levezethető, hogy az Eurotest-et nem lehetne különbözeti vizsgaként alkalmazni. Más kérdés az Eurosecurity, csak arról kevesebb szó esik, mert messze nem olyan groteszk és értelmetlen, mint az Eurotest. Az ugyanis sokkal közelebb áll a jogilag elfogadható megoldásokhoz.

Mindegy, hogy melyik ország milyen szabályozást vezet be, azt csak az aktuális érdekei szerint teszi. De attól még ugyanúgy ellentétes az EU lényegével, mint a szabálytalan központi szabályozás. De ettől persze a gyakorlat sajnos azt a képet mutatja, amit látunk. Az EU elvei szerint az államilag elismert végzettséggel rendelkező szakembernek minden egyéb korlátozás nélkül szabadna oktatni egy másik országban. Ilyen egyszerű.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.