Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelés fogalommeghatározása

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelés fogalommeghatározása
2013.02.11. 04:24
Sziasztok!

Linkelni nem szabad, ezért átmásolom a saját blogomból, ami illett akkor egy akkori lelkiállapotomhoz, és talán illik erre a helyzetre is.

"Hogyan is lehet írni egy olyan érzésről, melynek nem elhanyagolható hányada a lelkünket érinti? Talán a hangversenyterem utánozhatatlan hangulatának a hasonlata alkalmas lehet rá.

„Zenészek” a hegytetőn.

Állunk a hegytetőn, nézzük a kottát, és hangolunk. Ráhangoljuk magunkat a hóra, a fekete, a piros, a kék pályákra. A hosszú lendületekre, a rövid lendületekre, a carvingra. A gyorsításokra, lassításokra, a ride –ra, slide –ra, váltásokra. Ahogy a kotta előírja.

És improvizálunk is természetesen, ez azonban egy olyan improvizáció, mely nem nélkülözheti a kotta ismeretét. Jól felismerhető az a fajta improvizáció, melyben ez a készség hiányzik.

A versenyző típusú síelő, „leszáguld ezerrel”. A „vérbeli zenész játszik, és megpróbálja kihozni remekbe szabott hangszeréből mindazt, amit a készítője beletett. A hely, és a" megszólaló hangszer" együtt, egy olyan ünnepi varázslat, melyben elfelejtődnek a hétköznapok."

Síbarátsággal: Replaci
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.