Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelés vonattal: Ausztria

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelés vonattal: Ausztria
2016.01.06. 21:45
Mintha én írtam volna:)

Az "externáliákhoz" vegyük hozzá még az autónkkal való esetleges lerobbanást vagy balesetet messze az otthonunktól. Talán ez az, ami legjobban paráztat a síutak kapcsán és nemcsak az esetleges tetemes költség tényezők miatt.
A benzin és az autópálya díj csak egy töredéke a valós utazási költségeknek, ha a gépjármű teljes életciklusát és azalatt felmerülő összes költséget vizsgáljuk, "érdekes" számok jönnének ki, ha a síeléssel kapcsolatos km-ekre visszaosztanánk ezeket az "általános" költségeket is.

Emellett, ha már a síelés extra, luxus energia felhasználással jár - bár szerencsére egyre több terep nyeri az erőforrásokat megújulókból - legalább a folyamatban itt hagyjunk kevesebb "lábnyomot" a környezetünkben.

Remélem a vasutas infrastruktúra is olyan ütemben fog fejlődni, mint ahogy az a komolyabb síterepek esetében történt az elmúlt évek során.

A hozzánk közel eső Semmeringnél vagy a schladmingi völgyben is komoly vasúti vonal húzódik, de oda sajnos fajlagosan elég drágán mérik a vasúttal való eljutás költségeit.

Mondjuk, ha itt tartunk, akkor nagyon hiányolom a hazai sípályákhoz való autó nélküli egyszerűbb eljutási lehetőségeket, pedig a fővárosból szerintem nyugodtan meg lehetne tölteni buszokat, csak "hozzá kellene szoktatni" az embereket.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.