Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Túrázás Svájcban

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Túrázás Svájcban
2017.08.20. 19:43
Ma államalapító Szent István napján a Stansenhornon túráztam. Pénteken megjött a lehűlés Svájcban a 35C nappali hőmérséklet (szerencsére) már a múlté. Az esővel a levegő is lehűlt, ma napközben 22C hőmérsékletet ígértek. Mivel nem mondtak esőt, (otthon ülni kár) így ellátogattam Stansba amely Nidwalden kanton székhelye egy város (inkább nagy falú) a Vierwaldstatterseetől délre, 452m tfsz helyezkedik el. Mellette dél irányba található a Stansenhorn amely csúcs 1898m-en található. A hegyre fel lehet menni felvonóval is aminek érdekessége, hogy cabrió típusú ami azt jelenti egy lépcsőn a tetőre lehet felmenni ami nem fedett és onnan lehet a tájat csodálni. Én ma nem felvonóval mentem hanem gyalog. A környéket akartam megismerni.

A túraútvonalon nem sokan voltak, legtöbben felvonóval mennek a csúcsra. Útközben rengeteg málnát és szamócát láttam, ettem is sokat, macival szerencsére nem találkoztam. Stansból 5.25 órásnak írják az utat gyalog a Stansenhornra én ezt pihenéssel meg rengeteg málnaevéssel megtettem 4 óra alatt. A táj az csodaszép, északi részen mentem fel a nap nem sütött rám, így is izzadtam mint a ló. Felfele úton a Vierwaldstatterseet láttam majd ahogy emelkedtem a Zugi tó meg a Sempachi tó is látszott a távolban. Fenn étterem van, ott már többen voltak, grillezni is lehet, két kiépített grill helyük van ahol csak a húst kell vinni a sütéshez, más minden ott van(fa, grillező, stb.). A táj az csodálatos volt észak felé az egész svájci Mittelandot láttam. Dél felé lennének a 4000 méteres hegyek, az is szép lenne ha nem lettek volna a felhők. Azokat nem fényképeztem mert arra felé nem láttam semmit (legalább van indok, hogy miért menjek vissza még 1x). Jó hely, viszonylag jól megközelíthető, autópálya mellet van Stans, aki nem akar túl sokat túrázni annak ott a felvonó. Ázsiaiakkal nem találkoztam, valószínűleg Luzern elég nekik, ide nem hozzák őket. Szép hely, teszek fel pár képet.
Stans központja a templommal
a felfele út
Vierwaldstattersee kezd látszani
az időjárással nem volt gond, szemben a Bürgenstock látszik
málna minden mennyiségben
Ki hány tavat lát a képen? Válasz: 5. Ezek Felső-tó, Michigan,Huron, Erie,Ontario. Nem ez nem igaz ezek a Nagy tavak. Középen a Vierwaldstattersee, balra a Sempachersee, középen hátul a Baldeggersee utána a Halwillersee, majd jobbra a Zugi tó
balra a Pilátus volt látható
a Cabrio felvonó
a Vierwaldstattersee, délre Stans, balra Luzern látható
balra a Rigi látható
Viccesek voltak a hüttében "letzte Tankstelle" 1221 m-en
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.