Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Zillertal Arena (Krimml - Gerlos - Zell am Ziller)
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Ludwighaus - alpesi ház 12 szobával a Wildkogel Arena síterepnél
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Zillertal Arena (Krimml - Gerlos - Zell am Ziller)
2014.04.05. 16:34
annyival egészíteném ki, hogy az Arenát két úton is meg lehet közelíteni keleti irányból. Az egyik a szerpentin Krimmltől (jól kiépített, de télen havasan és kétkerék meghajtású autókkal elég erősen hólánc gyanús), a másik a Waldtól induló kis hegyi út. Ezt azonban nem ajánlom (legalábbis télen), mert rettentően szűk és több helyütt nincs aszfalt, most elment, de időben jóval hosszabb. Utóbbi verzió azonban ingyenes.

A héten a Zillertal Arena valósággal kongott az ürességtől, tényleg nagyon, de nagyon kevesen voltak. Nem volt sehol sorban állás, üres hütték, magányos felvonók.

A hó a hőmérsékletekhez képest jó, a Gerlosplattén még délután is szuperul síelhető, a túloldalon, Königsleitenben a napos oldalon fekvő pályák déltől már megadják magukat, így ezt a részt érdemes inkább a reggeli órákban síelni.

Fenn, a katlanban, ahol van a viszonylag új narancssárga üveges kabinos felvonó még délután is nagyon jók a lejtők, sőt sokszor teljesen simák, ratraknyomosak.

A legjobbnak tegnap tűntek a pályák, ekkor a piros 2-es, ami igencsak a napos is egészen jól tartotta magát, mivel ez a nap kivételesen nem véget nem érő napsütéssel, hanem felhőkkel kezdődött.

Aki nem szereti a tömeget (ki szereti?) annak ez az időszak a lehető legjobb választás, minden teljesen nyugis, semmi stressz, csak a hegyek, a napsütés és az üres pályák.

Az északias oldalakon még bőven van hó a pályákon kívül is, szemben a déli oldalakkal, ahol bizony helyenként már a csúcsok közelében is ritka vendég (pályákon azért van).

Aki erre fele síel érdemes megnéznie a Krimmli vízesést, ami a régió és egyben Ausztria egyik fő természeti látványossága, ilyenkor tavasszal a hóolvadás miatt hatalmas víztömeg zúdul a mélybe.
Előzmény: (Petkovics 171606)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.