Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Nassfeld
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Chalet Kammleitn - Karintiai nyaralás - 3 éjtől
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
adamkov
7 élménybeszámolót írt
7
5 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Nassfeld
2024.02.26. 09:44
sziasztok,
a mostani nagyobb havazás előtt február 18-20 ig síeltem Nassfelden. Azért esett erre a síterepre a választásom, mert csupán 6 óra Budapesttől, és elég kiterjedt 100 km feletti sípálya rendszer. Érdemes hamar érkezni a nagy lenti parkolóba, mert sokan járnak ide. 8 órától már jár a központi nagy felvonó, és mivel az emberek 95 %-a ezzel megy fel, a nap elején nagy a tömeg. A 2. nap kipróbáltam a P1-es parkolót. +15 perc fel a szerpentinen, de megéri mert kevesen jönnek fel ide, és közvetlen a 40-es pálya mellett csatolhatsz fel, és le. Ezek a felvonók 8.40-kor indultak.

Főképp piros pályák vannak, amik elég szélesek, jól síelhetők, de változó meredekségűek. A legjobban a 4,7,8 -as pálya tetszett (talán ezen az oldalon kevesebben is vannak), illetve a 40,80,67,77-es tetszett. A központi részeken elég nagy a zsúfoltság, és hamar buckásodik. A kék pályák általában erdei kis utak, néha jó alternatívák a meredekebb szakaszok kikerülésére. Tanulni egyedül a 2-es pálya jó, és a 64-es érdekes a kanyarokkal, és a huppanókkal.

Érdekes volt hogy vasárnap voltak kevesebben, kedden a legtöbben. A szűk keresztmetszetű lifteknél kell kicsit többet várni: 21-es, és 1-es felvonó , és ezek alja buckásodik a leghamarabb is: 40,23, 1,70 alja. A 80-as hosszú völgybe vezető ,remek panoráma pálya, hol lankás, hol meredekebb. Délben még használható, délután 3-kor már nem. A hidegebb van, lehet nem buckásodnak ennyire a pályák, de a mostani "télben" már a nap indításakor is 4-5 fok volt. Ami még gondot okozhat, hogy a felhők megállhatnak a felső pályák tetején, olyankor lecsökken a látó távolság. De ahogy írták is sokszor inkább a napsütés dominál.

A pályák infrastruktúrája nagyon jó, kezdve a WC helyzettől a hüttékig, illetve a szórakoztató pálya elemekig. Van gyorsaság mérő, ügyességi pálya, ugrató stb.

Nem csalódtam a pályában, változatos, nagy kiterjedésű, jól karban tartott. A Pressegger see-nél laktunk, 12 perc onnan a pálya, akár ingyenes síbusszal is. Villach sincs messze egy kis esti városnézésre.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.