Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Párhuzamos kanyarodás tanulása mikor?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
JaniJuli
141 élménybeszámolót írt
141
6 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Párhuzamos kanyarodás tanulása mikor?
2020.04.18. 15:20
Nagyon jó lenne, és nagy örömömre szolgálna, ha egyet tudnék veled érteni. De a tapasztalataim sajnos nem ezt bizonyítják.
E helyett azt látom, a modern síiskolákban, hogy a kezdő sízők, felnőttek is és gyerekek is teljesen elbizonytalanodnak a korszerű tanítás miatt.
Ennek okát abban látom, hogy nem tudják visszahúzni a következő kanyar ívbelső lécét a kanyarív beindításánál és így nem tudják testük alatt tartani az ívbelső lécet, viszont megpróbálják megterhelni, mert ez a léc úgyis a testük alatt van. Mindennek az lesz a következménye, hogy elvesztik egyensúlyukat és gyakran elbuknak az ívbelső lécen, vagy ha nem akkor nagyon elbizonytalanodnak.
A sítanárok erőltetik ennek a lécnek a terhelését a kezdőknél, a vendégek pedig azt tapasztalják, hogy nem képesek követni a sítanár tanácsait. Túl nehéz nekik ez a feladat.
Számomra a zsákutca (az ívkülső léc terhelése már a kanyarív kezdetétől) a helyes út a kezdők számára, annak érdekében hogy fokozatosabban taníthassuk a síelést.
Ezt egyáltalán nem nehéz átváltani a nem zsákutcává, később, de ennek az a feltétele, hogy a vendég már jól rá tudjon érezni a különböző lécnyomásokra és ezek beállítására és képes legyen a lécek sebességeit befolyásolni egymáshoz képest.
Előzmény: (Lackó 209175)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.