Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Párhuzamos kanyarodás tanulása mikor?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Párhuzamos kanyarodás tanulása mikor?
2020.04.19. 01:21
Én nem tudom, ezek miféle síiskolák,amikról írsz, ahol gondot okoz a tanulóknak egy egyszerű hóekekanyar, vagy az oktatóknak ezt megtanítani.
Megfelelő rávezető gyakorlatok után helyes bemutatás és instrukciók mellett általában elsőre sikerül. Nem okoz gondot a végrehajtás,nem esnek el a belső síben, és nagyon hamar ráéreznek a belső oldallal indított és vezérelt forgatásra.

Jópár éve van meg az oktatói vizsgám, azóta hidd el,sokféle technikát megismertem, megtanultam, ahogy tudtam,kipróbáltam.
Ugyanígy sokféle oktatási szemléletet, tematikát,módszertant megértem, kipróbáltam, láttam hogy melyik milyen úton és hová vezet.

Oktatok műanyagon és havon is. Jópár tanuló megfordult a kezem alatt, kezdők, újrakezdők, haladók. Elsőkézből van tapasztalatom, hogy kinek mit és hogyan lehet vagy nem lehet megtanítani, látom, hogy az egyes tematikáknál hogyan épülnek (vagy nem ) egymásra a dolgok, látom az esetleges ellentmondásokat.

Hóeke is volt már sokféle. Széles, keskeny,fékező, kihajolós, repülős, kifordulós, ráterhelős, neutrális, aszimmetrikus, élhóeke,szóval sokféle.
Ezek közül a leghatékonyabb, legletisztultabb ez, ami a videón is látható. Ez egyenesen vezet a haladó síelés felé.

Egy biztos. A síelés hatalmas változáson ment át az utóbbi 20 évben, változtak a lécek, a síelés és az oktatás is. Utóbbi sajnos a legkevesebbet, azt is csak lassan,nagy ellenállások árán. Ennek egyik oka éppen az újtól való félelem, a régi, "beválthoz" ragaszkodás,az öreg szakik féltékenysége, hiúsága. Sajnos látom, hogy még mindig nem adják meg magukat, komplett osztrák iskolák dolgoznak 20 éve lefutott módszerekkel.
Bizony, meg kell, kellene ismerni az újat, meg kell tanulni, meg kell érteni, utána lehet átadni.
Előzmény: (JaniJuli 209177)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.