Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Schladming 4 hegy: Planai - Hochwurzen - Reiteralm - Hauser Kaibling
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Pension Tilly - családi panzió ellátással, Tauplitz és Schladming között
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Slogery
10 élménybeszámolót írt
10
8 éve tag
2024.01.20. 21:31
Jan. 17-től 20-ig síeltünk a schladmingi 4 hegyen. Az utazás picit tovább tartott most, hosszú szakaszokon van sávzárás az autópályákon. De szerdán így is du. 1 előtt már Planai kabinos felvonójában haladtunk felfelé. A pályák hibátlanok voltak, jól bírták a kicsit enyhébb időt is, pályán kívül látszik még a december és január eleji nagy havazások nyoma. A nightrace miatt az 1-es fekete völgypálya ilyenkor szokásosan le van zárva, a 2-es piroson lehet lecsúszni. Titkos tippként ajánlott az 1-esen menni, amíg lehet, majd a pályazárásnál egy átkötő kellemes erdei úton a 2-esre átcsúszni, erre alig megy valaki. Persze a végén a közös szakasz nap végén mindig nagyon rossz állapotban volt és tömegek mentek le rajta, sokan rosszul felmérve fáradtságukat, tudásszintjüket.

Csütörtökön Hauser Kaiblingra mentünk át, itt jóval többen voltak. Igen meleg is lett, tavaszias hóviszonyok voltak, de így is nagyon élvezhető volt, buckásodás csak a legérzékenyebb helyeken volt jellemző. Délután újra Planai, a pályák itt is tartották magukat.

Péntekre hirtelen lehűlt az idő, napközben is -10 fok volt, az előző nap megolvadt pályák jól megfagytak és erre esett fent 5-10 centi hó is. Így a pályák jó jegesek és idővel nagyon buckásak is lettek, technikás egy nap volt... Reiteralmon kezdtünk, pályái megosztották a családot, Hochwurzen hibátlan volt, Planaira csak délután értünk vissza, akkor már csak buckasí volt. Hochwurzenen már szerkezetkész az Rohrmoos I. kétüléses helyébe lépő 10-es kabinos hegyállomása, ez a Rohrmoos II völgyállomása mellé épült. Kicsit furcsállom a kapacitás ekkora bővítését, sosem láttam ennél a liftnél sort. A Reiteralmra menő 2 ülésest érdemesebbnek látom cserére, az jó hosszú és lassú. Tipp: Rohrmooson a Sonnenstüberl hütte jóval olcsóbb a többinél, változatlan minőség mellett.

Szombaton maradt a csípős hideg, viszont egész nap felhőmentes szikrázó napsütés volt és a pályák is a kevés friss hó bedolgozásával tényleg elsőosztályúak lettek. Hauser Kaiblingon kezdtünk, ahol a körülmények miatt brutál tömeg lett. Síeltünk itt már a korábbi években is hétvégén, de ilyen sorokat én még itt nem tapasztaltam. Olyan helyeken alakult ki sor, ahol még sosem láttam (Höfi Express, Gipfelbahn), a völgyben 40 perces várakozás volt! A Quattralpinán mindig is volt sor egy erősebb napon, most sem volt ez másképp, elvileg tervben van a cseréje 8 ülésesre. Persze ennek megfelelően a pályák is nagyon zsúfoltak voltak, volt dolguk a mentőknek is bőven. Én 10-kor menekültem is vissza Planaira, ahol láss csodát, üres pályák, és sorállásmentes liftezés fogadott. Kivéve persze a mindig népszerű 10-es pályát, valamint a "láblógatós" Märchenwiesenbahnt, de 8-as ülőszéknél azért jobban is halad a sor. Lényeg, hogy a Lärchkogrlbahn-nál és a Fastenberg6er liftnél senki, ezekkel pedig szinte az egész hegy, köztük a kedvenc 1,2,3 pályák besíelhetők. Tipp: a Lärchkogelhütte is alacsonyabb árakkal dolgozik, a Wieslechalmot pedig a pajtára néző mosdó miatt érdemes felkeresni! :) Tanulság: hétvégén, szép időben Hauser Kaibling kerülendő. Egy napsütéses napon pedig érdemes zárásig fentmaradni vagy visszajönni, a lemenő Nap által megvilágított Dachstein kihagyhatatlan látvány!
P-20240120-160529.jpg
P-20240117-150336.jpg
P-20240118-112639.jpg
P-20240118-142649.jpg
P-20240119-085718.jpg
P-20240119-100613.jpg
P-20240120-144608.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.