Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Lackenhof am Ötscher
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Aktiv Hotel Haus Mandl - szálloda a lackenhofi sípályáknál - magyar nyelvű síoktatással
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
carpete
21 élménybeszámolót írt
21
9 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Lackenhof am Ötscher
2018.01.31. 11:55
Sziasztok!
Jan. 26-30. között jártam a síterepen, 3 napot csúszkáltam 3 kezdővel. Korábban már jártam itt egyszer, de akkor rendkívül kedvezőtlen volt a hóhelyzet (a Nagyöcsi nyitva sem volt, és a fuchswaldi rész sem üzemelt), most azonban remek hóviszonyok fogadtak. A 3 nap síelésből 2 a hétvégére esett, ennek ellenére sorbanállás gyakorlatilag nulla volt. Vasárnap a Kisöcsi tetejére vezető négyüléses liftet a nagy szél miatt 1-2 órára le kellett állítani, de ettől eltekintve minden pálya és felvonó működött.
A pályák megfelelően jelzettek és reggelre jól előkészítettek voltak, bár 2 éjszaka sem tudtak rendesen kifagyni. A Kisöcsi kék pályái tökéletesen megfelelnek a kezdőknek, 1-2 apróbb, de simán túlélhető széles "letöréstől" eltekintve kiválóan alkalmasak a mozgás elsajátítására, haladóknak pedig a technika tökéletesítésre. A Nagyöcsi piros pályája (mely a felétől inkább lankás kékes) jól és lendületesen síelhető, ugyanakkor itt-ott elég keskeny. A fekete pályákat most nem próbáltam, mikorra oda jutottam volna, a napközbeni meleg miatt (+8-10 fok) már erősen szétcsapottak és buckásak voltak. Vasárnap és hétfőn a tűző napsütés és a meleg miatt a pályák alsó felén már délelőtt is tapadt a hó, és a keskenyebb részeken olykor komolyabb buckák is keletkeztek.
A síterepen rengeteg a magyar üzemeltetésű szálláshely és ennek megfelelően a vendég, hétfőn szinte csak a honfitársainkat hallottuk a pályán és a hütték környékén. A falucska központjában lévő kisboltban mindent lehet kapni, viszonylag mérsékelt árakkal dolgoznak, ha valaki ott szeretne bevásárolni, de a hütték árai sem vészesek.
A szállásunk Eibenkogl lifttől 5 perc sétára (kb. 300 m) a Zur Postban volt: kedves magyar üzemeltetők és személyzet, barátságos árak, magyaros kaják, ár-érték arányban szerintem teljesen megállja a helyét, de luxusra ne számítson senki!
A bérleteket szintén mérsékelt áron "mérik", 3 napra mindössze 99 ojrót fizettünk fejente.
Összességében jól éreztük magunkat, a kezdők, újrakezdők tanítgatására tökéletes a hely, nem síelőknek pedig remek gyalogos túraútvonalak állnak rendelkezésre.
Bergfex szerint hétvégétől komolyabb lehűlés és egy kis friss hó is várható, így a most indulókat remek körülmények várják majd!
CP
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.