Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lienz és környéke - Osttirol

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
tibor76
122 élménybeszámolót írt
122
18 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Lienz és környéke - Osttirol
2010.03.18. 09:41
Mi már többedszerre tértünk ide vissza. Idén február elején voltunk.
A zettersfeld-i pályák kellemes lejtésűek, vannak benne igazi családbarát pályák, de találhatók pirosak is a jobban síelőknek. Akilátás gyönyörű, mint a Dolomitokra, mint magára a városra. És a legnagyobb előnye, hogy ha süt a nap, akkor itt egész nap süt a nap. Viszont ebből adódik a hátránya is, hogyha rossz az idő, nincs tájékozódási pont.
Általában sok a tanuló, főleg apró gyerekek, de enegem ez nem zavar, csak mondom, hogy sokan vannak :-) A legnagyobb tömeg esetén előfordulnak max 10 perces sorok. Elviselhető.
Hochstein: Nekem negy kedvenc. A pályák (pirosak/feketék) eléggé megszűrik a közönséget. De szerinem még csak nem is ez a dolog amiatt kevesebben vannak itt. Hanem a felvonók. Idénre ugyan elkészült egy kombi (kabinos/beülős), de ez csak a FIS futam indulásáig visz fel. Onnan még egy lassú kétülésessel, és egy csákányossal lehet a csúcsra felmenni. De megéri. Ugyan is innen egy kb 1300 méter szintkülönbséget lehet síelni le a völgybe. Végig fekete és piros pályákon. A pályák szélesek, szóval annyira nem kell tőlük tartani. A női FIS pálya elég érdekes. A TV-ben nem látszik, hogy milyen meredek, és milyen keskeny. Ráadásul szinte végig árnyékban van ezért elég jeges is. Az utolsó lejtő ami levezet a felvonóhoz elég meredeknek tűnhet a parkolóból :-) És az is, bár ha az ember ott áll a tetjén már nem olyan vészes. Délutánra sajnos a fák, és a hegyek miatt a pályák nagy része árnyékba kerül, jelentősen rontva a látás körülményeit. De nem kell kétségbeesni, síbusszal irány a napsütötte Zettersfeld :-) Viszont ködben van tájékozódási lehetőség. A terület nekem nagyon tetszik, ha még a felvonókba is beruháznának, akkor igazi titkos favorit/tipp lehetne.
Pár kép ízelítőnek:
Hochstein-1.JPG
Hochstein-2.JPG
Hochstein-3.JPG
Zettersfeld-1.JPG
Zettersfeld-2.JPG
Zettersfeld-3.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.