Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

St. Corona - Unternberg, Simas-Lifte

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
batorg
10 élménybeszámolót írt
10
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: St. Corona - Unternberg, Simas-Lifte
2010.02.18. 15:59
Sziasztok!
A hétvégén voltunk itt. Corona nagy pályának számít a határ közeliek viszonylatában, ismerőseim elmondása szerint, januárban meglehetősen kevés hó volt a pályán, de most ezzel nem volt gond.
A pályát két helyről lehet megközelíteni. St. Corona faluból egy ősi egyszemélyes ülőlift visz fel a pálya felső szakaszához, ahonnan le lehet csúszni a négyesülőshöz, vagy Unterberg faluból ahonnan egy csákányos lift visz fel. Én az utóbbit ajánlanám, mert itt a kocsiból kiszállva egyből be lehet csúszni a pályára és nem kell sokat gyalogolni.
Vasárnap voltunk, de nem volt különösebb zsúfoltság érezhető sem a pályán, sem a lifteknél, de dél körül a pályán lévő 4-5 hütte egyikében sem tudtunk leülni, sőt később sem pedig szikrázó napsütés volt. Aztán később találtunk két eldugott helyet is az erdőben, az egyik a pálya közepén volt, egy elhanyagolt túrt havas pályaszakaszon lehet oda jutni, de az ablakokból látható szép panoráma megéri, annál is inkább, mert itt legalább volt hely bőven. A másikhoz a négyeslift felső kiszállásánál hívogat egy tábla, az odajutás is kalandos, de a visszajutás, még kalandosabb, aki sajnálja a lécét annak nem ajánlom, egy keskeny erdei úton kell lecsúszni, amin itt-ott elég kevés hó maradt, visszafelé hasonló, de még felfelé is kell egy kicsit trappolni. Lehet van másik lehetőség is, de azt nem találtuk meg.
A tanuló pálya, a nagy pályától messze, külön helyezkedik el.
Ja igen, ha valaki a fentről balra indul el és eltéveszti a négyes lift beszállását és tovább csúszik St. Corona falu felé, az egy lankás kényelmes pályaszakaszra ér, megspékelve alagúttal, kishíddal, de innen feljutni az egyesülősön, idegpróbáló feladat, egy örökké valóság míg felér.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.