Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Normafa
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Falcon
27 élménybeszámolót írt
27
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Normafa
2009.09.07. 16:06
Volt szó róla még évekkel ezelőtt, hogy Normafán csinálnak egy négyüléses liftet, hóágyúkkal, ratrakkal, biztonsági elemekkel, orvosi ügyelettel stb.... A Harang-völgy aljából indulva fel a Síházig tartott volna, mellette 2 pályával. Komoly önkormányzati terv volt,a Doppelmayer cég képviselői jártak is itt, felmérték a terepet, azt mondták semmi akadálya. Tokkal-vonóval asszem 1 milliárdba került volna. Készítettek egy tanulmányt, mely szerint évente átlagosan (!) 10 olyan nap van, amikor hóágyúk nélkül megfelelő a hó síelésre, hóágyús rásegítéssel átlagosan évi 25-30 nap.
Sok ellenvetés volt (alacsony magasság, természetvédelmi terület stb..), a fő ellenérv az volt, hogy 25 nap miatt nem érdemes liftet építeni. Végül pánzhiány miatt nem valósult meg.
(Ha valaki pontosabb info-kal rendelkezik, írjon) Nyilván irdatlan összeg az ára, de valószínűleg minden budapesti síelni szerető ember meglátogná, magas bérletárak mellett is fullon üzemelne. Behozhatatlan előnye, hogy városon belül van, jó megközelíthetőséggel. Még, ha csak 25 napig is...
Várom a véleményeket!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.