Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Gerlitzen Alpe - Karintia
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Haus Lavendel - szobák és apartmanok félpanzióval Gerlitzen és Arnoldstein síterep közelében
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
carpete
21 élménybeszámolót írt
21
9 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Gerlitzen Alpe - Karintia
2023.01.30. 23:14
Idei családos-barátos síelésünk helyszíne Gerlitzen volt, és természetesen most is vegyes tudásszintű társaság verbuválódott össze. Január 24-én érkeztünk, szállásunk a Bergeralm Mountain Café fedőnevű hüttétől illetve a Birkenhoflifttől kb. 200 méterre volt egy csodás, kutyabarát erdei viskóban ( https://regiojethotels.com/hutte-gerlitzen ) minden földi jóval felszerelve, bookingon foglalva. Kis offtopic érdekesség, hogy az üzemeltető a Student Agency nevű brnoi cég, akik a Flixbushoz hasonló, olcsó buszjáratokkal operálnak Európa-szerte. Brnoi cég lévén a kunyhót megbízott helyi erők gondozzák, mailben ment minden kommunikáció, a kulcs egy számzáras dobozban várt minket. A szállás kb. 1700 magasan helyezkedik el a Feuerberg Mountain Resort alatt, amely szintén nyerő választás lehet, de egészen más árakkal dolgozik. A hegyre vezető út (Gerlitzenstraße) fizetős, 8€ alkalmanként, de a szálláshoz járt néhány 7-napos voucher, ha lemennénk a legközelebbi boltba, a bodensdorfi Billába a 13 km-es szerpentinen vásárolni. Mivel nagy havazást jósoltak az érkezésünk előtti napokra (és nyilván nem is igazán akartunk ennyit kocsikázni), erre nem volt szükség, mindent beszereztünk és vittünk magunkkal. Kb. a sorompótól hólánc javasolt, de itt-ott találkoztunk lánc nélküli összkerekes autókkal is...
Tekintve, hogy érkezésünk előtt tényleg leesett 60-70 cm hó a hegyen, tökéletes hóviszonyok és remekül kezelt pályák vártak minket. 4 sínapunk alatt tömeggel egyáltalán nem találkoztunk így a főszezon előtt, szombaton volt picit több sporttárs a pályákon és a hüttékben, de sorban állni gyakorlatilag egyszer sem kellett. A terep egyébként saját szórólapján a "némileg" áthallásos Stella Rondaként hirdeti magát, ugyanis egyetlen csúcsról indul minden pálya egy ötágú csillagra emlékeztetve ezzel. A pályák kivétel nélkül kifejezetten szélesek, azonban kissé kurták, combot bedurrantani egyedül a Klösterle liftek melletti kombinációk (13, 14, 15, 16) alkalmasak (6,5-7 km egyben), mi azt használtuk leginkább. A viszonylag régi négyülésesek a -8-10 fokos hidegben kissé vacogósok voltak (kb. 2 x 8 perc menetidő), de azért simán kibírható.
Akik szeretik a fűtött ülést, azoknak 6-üléses Wörthersee lift és a hozzá tartozó pályák ajánlottak, aki egy lankás kék(es)en szeretne csúszkálni vagy tanulgatni, annak pedig Neugarten 8-as ülős melletti pályákat, főleg a 10-es kéket javasolnám. A Kanzelhöheről egy buborékos négyszemélyes lift indul a csúcsra, itt is remek piros pályák vannak, és valójában a feketék is pirosak inkább. Sajnos a kabinos völgyállomásához nem visz pálya, pedig az még nagyot dobna a terep színvonalán.
Összességében azt mondanám, hogy nem totál kezdőknek és családoknak tökéletes síterep, tényleg olyan szélesek a pályák, hogy baj esetén bőven van idő és hely korrigálni (bár ennek ellenére egy helikopteres és egy tepsis mentést is láttunk 4 nap alatt). Nekem picit furcsa volt, hogy nem volt ilyen nézelődős talponutazós erdei pálya, de azért ennek hiánya könnyedén túlélhető!
A hüttékben szokásos osztrák árak: egy korsó sör 5€ körül mozog, a búzasör 20-30 centtel drágább, egy leves 5-6€, gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal 8-9€, főételek 15-20€.
A síterepen egyébként tényleg sok magyar szóval találkoztunk mind a hütték személyzete, mind a vendégek körében, de saccra azt mondnám, inkább a lengyelek vitték a prímet :)
143270AB-5509-423E-9F9E-5A37A3A5B607.jpeg
3F07DC58-C5E9-48CD-94D0-BC7FB71FEB89.jpeg
AB047AEE-608A-4419-9EE7-0FED7D5485D1.jpeg
DC1FEF11-E3D4-440D-914E-79C9C2D3E9E8.jpeg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.