Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Flachau - Wagrain - Alpendorf
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Aparthotel Hirschenau: pályaszállás Filzmoos síterületen, a Ski Amadé sírégióban
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Flachau - Wagrain - Alpendorf
2016.02.29. 20:24
gyors helyzetjelentés:

csütörtök + péntek du- síeltünk itt illetve hétvége s hétfő., az alsó pályák már kásatenger, de fenn télre emlékeztető viszonyok némi friss hóval s viszonylag jó, bár helyenként kemény-jeges pályákkal, igaz korántsem annyira, mint a szomszédos Schladmingban. Sokan voltak, különösen hollandok meg dánok, de a nagykapacitású liftek elvitték a tömeget, így pár perc, max 3-4 perc sorállások alakultak ki. A völgyben plusz fokok, fenn a felső flachaui platón gyenge mínuszok. Hétvégén aztán megjött az enyhülés, különösen vasárnap volt igen meleg és délutánra elég szépen megadták a pályák magukat fogós hóval.
Hétfőn kb reggel tízig esett az eső, sajnos fenn a csúcson is. Az eső és a meleg ismét megáztatta a pályákat és az Achter Jettől lefele egyre jobban kásásodott minden, főleg a völgybe levezető pályák, pl Hermann Maier pálya, vagy a Space Jet 1-hez vezető piros 5-ös voltak "vállalhatatlan" állapotban. Élvezeteseket elsősorban a felső részen, vagyis azokon a pályákon lehetett, amit a Starjet 3 (narancssárga bubis) szolgál ki, így ennél a felvonónál jelentősebb sorállások alakultak ki, aktívan 4-5 perc, ha hagyod , hogy mindenki eléd menjen, akkor ennek a duplája :)

Itt mindenképpen több természetes hó van, mint Schladmingban, de a napos hegyoldalak egy része már itt is egyre inkább hómentes. Az északi oldalakon többnyire összefüggő hó, de a kicsit is sűrűbb erdőben nincs semmi hó, illetve minimális még 1400 méteren is. Pályákon van bőven, de az elmúlt időszak esőzései és extra meleg napjai a hó állagának nem tettek jót. Elvileg keddtől hidegebb lesz és havazni is fog, így március első hétvégéjére javulhatnak a feltételek.

Síszervízre tipp: Wagrainban a Rote 8er aljában a Wilderer Almban 18 EUR a szervíz, ez osztrák árakhoz képest nagyon jó !
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.