Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

SÍFUTÁS - kezdő vagyok

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
hmm
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: SÍFUTÁS - kezdő vagyok
2010.02.19. 20:59
Szia Viri

Ha itthon is akarod művelni a sífutást, akkor a klasszikus technikának van nagyobb esélye. Skating pálya csak kevés helyen van - ez egy kb 1,5 2 m széles ratrakolt vagy másként tömörített pályát jelent.

A klasszikus technika előnye, hogy ha nem csak nyommal ellátott pályákon szeretnél menni, akkor hóesés után tiéd a határ. A meredekebb részeken a lécet és a botot egyszerűen felkötheted egy hátizsákra és felsétálsz - a szerkó pillesúlyú -, lankásabb részen meg ráállhatsz, és ami nyomot csinálsz magadnak felfelé, azon lefelé már ragyogóan tudsz jönni.

Legszebb emlékeim a Bükkben hóesés után tett túrák - Ómassától Nagymezőig kis erdészeti utakon fel, majd rá a sífutópályára, és saját nyomon vissza. Príma :-)

De itt Budapesten is sok helyen lehet a sífutást fél-amatőr módon művelni. A Hárshegy körül is van egy pálya, amit csak mérsékelten szoktak összetaposni, meg a Hármashatár-hegyen, a reptéren is találhatsz nyomokat.

Persze mindig álmodozom róla, hogy egyszer kiviszem ausztriába a futólécet is és kibróbálom milyen a hivatalos verzió. Na majd legközelebb.
hm
Előzmény: (Viri 85279)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.