Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Saint Gervais Mont-Blanc
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
SonKöl
27 élménybeszámolót írt
27
12 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Saint Gervais Mont-Blanc
2012.02.09. 11:27
Sziasztok!
Január 29- február 4. közötti egy hetet töltöttük St.Gervais-ben.
Szállásunk a Grand Panorama-ban volt, mely a síterepre közvetlen becsatlakozást biztosító bettex felvonó völgyállomása mellett található. Megfelelő hóviszonyok esetén majdnem a házig lehet síelni (kb. 200méter gyaloglás). A szállással kapcsolatban érdemes tudni, hogy mind a szaunázásra, mind az appartman távozáskori átadására előzetesen időpontot kell foglalni.
A hóviszonyra nem lehetett panaszunk, sőt a keddi hóesésnek köszönhetően 20-40cm utánpótlás is érkezett. Ennek eredményeképpen szenzációsan finom porhó volt pályán kívül! A hét elején alapvetően nem sokat láttunk a pályákból, akkora köd volt, kedden ezt még a hóesés is színesítette, azonban szerdától a magasabb részeken ki-ki sütött a nap, s így végre láthatóvá vált a pályarendszer! Csodálatos látványban volt részünk!
A hőmérséklet a síterepen fent végig 0 fok alatt volt (a völgyben a településeken olvadt), azonban a csütörtök délután érkezett hidegfront eredményeképpen péntekre nagyon lehűlt az idő, Les Contamines-ben szinte egész nap -13fok körül alakult (szerencsére napsütéssel). De késő délután már -18fokot mutatott a hőmérő....

Alapvetően a St. Gervais és a St. Nicolas pályákon síeltünk, tökéletes állapotban lévő pályákon, s legfeljebb a településekhez közeli alsóbb pályákon lehetett jeges részekkel találkozni, de ez ritka volt. A legjobban a Mont Jolly csúcs hegyoldala tetszett. Várakozni max. egy-két felvonónál kellett, néhány percet.
Kedden és pénteken átmentünk az iroda buszával Les Contemines terepre. Sokkal kevesebben voltak a St. Gervais és Megeve-i részhez képest. Sőt kedden alig találkoztunk emberekkel a pályán, nyilván az időjárás miatt. Egész nap szűzhavaztunk, a Roselette lift alatt és az olympique pálya mellett. Csúcsszuper volt! Pénteken - a rendkívüli hideg ellenére - szép idő volt, korrekten kezelt pályákkal, s továbbra is kevés emberrel. Még ezen a napon is találtunk érintetlen részeket a Roselette lift környékén, valamint a Jonction lift alatt (a Signalra vezető oldalán). Sajnos a lavinaveszély miatt még pénteken is zárva volt a síterep jobb felső része, a Veleray csúcs alatt. Így ezt a részt sajnos ki kellett hagynunk. Viszont ezen rész nélkül is a síterepen rendkívül sok lehetőség van pályán kívüli síelésre.
A La Giettaz síterepről nem tudok véleményt mondani, lévén át sem jutottunk, annyira elvoltunk a többi területen.
A síterepen két dolog lepett meg: buborékkal védett ülőlifttel nem találkoztunk, s a hideg és a szél miatt nem bántuk volna, illetve rengetegen síeltek pályán kívül, pl. a keddi hóesést követően szerdán délben már teljesen föl volt szántva a hegyoldal pályán kívüli része....

Remek hetünk volt! Csak ajánlani tudom.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.