Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Saint Gervais Mont-Blanc
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Szilvásgombóc
108 élménybeszámolót írt
108
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Saint Gervais Mont-Blanc
2013.01.29. 10:50
Sziasztok!

Januar 19-25-eig toltottunk el itt egy csodalatos hetet.
Utazaskor tartottunk egy kicsit az utviszonyoktol, de a Mont Blanc alagut kornyeket leszamitva teljesen szaraz volt az aszfalt. Az itt leesett havat is gyorsan eltuntette a tetemes szamu hotolo.

A mi szallasunk is St Gervaisban a Grand Panorama volt. A be/kicsekkolas 1-2 perc alatt megtortent. A ket lifttel gyorsan fel tudtuk cipelni a csomagokat a negyedikre. Az apartman a szokasos francia: kicsi, de jol felszerelt konyharesszel. (kombi huto, mikro, mosogatogep …) Ami jo, hogy nem volt emeletes agy, viszont volt egy kihajthato kanape. Ez eleg szukos es kenyelmetlen ket szemelynek. A futes kivalo.
A fekvese tenyleg idealis, egyreszt pazar a kilatas, masreszt kb 50m a Bettex kabinos volgyallomasa.

A ket Bettex a Freddyre kb fel ora alatt viszi fel az embert. A lejutas a kozepallomastol szinten ezzel tortenik
A teljes lesieleshez szerintem kiemelkedoen jo hoviszonyok szuksegesek. Az a faluba vezeto piros egy kezeletlen (tulajdonkeppen jeloletlen) palya, amely eleg jo situdast igenyel es a lecekett is rendesen le tudja amortizalni.

A liftpark minosege elfogadhato, a csucsokra vezeto 4 kabinos (bettex, princesse, mt d´arbois, caboche) ugyanaz a konstrukcio csak van amelyikben van ules. A Croix Du Christ es a Monts Rossets uj es gyors 6 szemelyes ulolift. Bubis vagy futott lifttel nem talalkoztam.
Igaz, ez nem foszezon volt, de sorbanallas szinte 0. Volt hogy alig lezengtek a palyan.

A hirekkel ellentetben nem volt tul sok ho, (kb: 1000m 0cm, 1500 20-30cm, 2000 50-80cm) viszont a palyak allapota eszmeletlen volt. Ilyen jo minosegu havon en szemely szerint meg sosem sieltem. A palyarendszer meretebol adodoan mindenki megtalalhatja a kedvere valot. Nekem leginkabb a kek palyak vonalvezetese tetszett. A favorit a chenaz, ez tulkeppen a Monts Rossets lift tetejerol az aljara vezet le. Egyetlen hatranya hogy eszaki oldal reven kicsit huvosebb, huzatosabb. Ami meg szuper: a prapacot a Princesse tetejerol a kozepallomasig, a Megeve oldalon a fontaine es a mouillebiau. Bar ez utobbi ketto piros jelolesu, en ezeket is inkabb lenduletes keknek neveznem.
Aki a St Gervaisbol (a falubol) a Rochebrune csucsara akar atjutni az szamitson egy kisse unalmas kb 60-75 perces liftezesre (2 bettex, kicsi csuszas, rocharbois, caboche)
Az egyetlen szamomra felejtheto resz a Megeve oldalon a palyarendszer "sarkaban" levo cote2000. Fekvesebol adodoan nagyon hideg, ritkan eri a nap, es a siralmasan lassu uloliftek is elvettek a kedvem.

Az idojaras kegyes volt hozzank. Minden nap elviselheto minusz, eleg sok napsutes. A szel minimalis volt, es csak egyszer esett a ho. Neha kod, de akkor is turheto latotavolsaggal.

Az eddig tapasztaltaimmal ellentetben kellemes csalodas volt a franciak viselkedese. Kedvesek, mosolygosak, segitokeszek voltak. Tobbszor hallottam magyar szot, es szamomra meglepeteskent sok angollal is talakoztam

Az arak eleg borsosak pl pohar sor 0,25l 3.5 euro, a 0.33 Heineken 5 euro. Igaz ez Grand Panorama kornyeken levo pekaru es kis sparboltra is. Lent Le Fayetban van egy bazinagy bevasarlokozpont, ha nemcsak 1 bagett kell akkor erdemes oda leugrani.
IMG-1061.JPG
IMG-1064.JPG
IMG-1097.JPG
IMG-1117.JPG
IMG-1128.JPG
IMG-1130.JPG
IMG-1197.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.