Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Präbichl
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Haus-Erzberg - magyar pályaszállás Präbichlben
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Präbichl
2015.03.16. 20:39
Tegnap voltunk egynapos csúszáson Präbichl-ben. A hóviszonyok közel sem ideálisak annak, aki pályán kívüli örömöket keres. A pályákat viszont kitűnően kezelték, kizárólag a Polster Quattro tetején a piros 5-ös eleje volt jégpáncél. A Polster Classic együléses "felvonó" használatával minimum 30-40 évet repültünk vissza az időben! Aztán rájöttünk, hogy a térképen lévő szaggatott vonallal jelölt "pályák" (1-es, 2-es) valójában nem léteznek, a Polster csúcson a cudar viharos szélben és a ködben valóságos Himalája-expedícióban volt részünk, miközben boardokkal és lecekkel a hónunk alatt kerestük a "pályákat". Aztán feladtuk, és az együlésestől balra lévő hüttében vigasztalódtunk egy jó korsó Puntigamer mellett. A hütte tulaja egy igazi öreg stájer hegyi medve, egy egész polcnyi, különböző gyümölcsökből főzött pálinkagyűjteménye mellett házi borokat is kínálgat a kis menedékházba betérőknek.
A szaggatott 3-as pálya nyomvonalát sem sikerült megfejtenünk, bár lehet hogy hiányzott 3 méter friss hó, akkor ugyanis már minden tereptárgy síelhetővé válik :)

A Grübl oldal tanulásra ideális, kihívást nem tartogatott. Bátrabbak a felvonó alatt erdészkedhetnek egyet a ritkán nőtt fenyők közt porhavon, de kell a lendület, mert alig lejt a hegyoldal. Ha a Grübl Quattro oldalában felvonókat építenének a kuloárok tetejéig, egész jó kis off piste paradicsom lehetne a terep.
Egynek jó volt ez a kis síközpont, de nem vagyok elájulva tőle. Talán egyszer visszanézünk szélcsendben, vastag porhóban, napos időben, hátha meg tudjuk szelídíteni a Polstert. Kár, hogy a jó idő nem rendelésre jön...
DSC-1691.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.