Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Sankt Anton - Ski Arlberg - Lech - Zürs - Warth
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
hu1zam
432 élménybeszámolót írt
432
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Sankt Anton - Ski Arlberg - Lech - Zürs - Warth
2016.01.29. 18:19
Ide írom, de 3 arlbergi területről lesz szó.
Mivel már egy hónapja nem síztem és nagyon égett a sítalpamon wax és a jelenleg folyamatban levő PST-TS akción munkahelyi akadályoztatás miatt nem tudtam részt venni, múlt szerdán egy ősrégi (síző) barátommal elugrottunk Ausztria legtúlsó csücskébe.
Utazás: továbbra is 850 km Erdtől, de félórával hosszabb, mert az osztrák-német határon az út beszűkül 1 sávra és a nem EU-s autókat kivezetik. Tirolban folyamatos 100 km/h-ás korlátozás (normál és IGL).
Hó: van bőven (persze láttam már ott a sokszorosát is). A faluban 70-80 cm, a pályákon 1-1,5 m, természetesen jól kezelve.
Sízés: mivel a barátom még nem járt arrafelé, gondoltam megmutatom neki a javát. Csütörtökön Stubenben kezdtünk, végig jártok az ottani összes pályát (közben csodáltuk a sítúrázókat, akik felmentek 2 óra alatt a csúcsra, majd a félméteres porhóban leereszkedtek a köznéphez). Aztán átmentünk St. Antonba, bejártunk minden pályát (St. Jakob és St Christoph - ez az alpesi sízés bölcsője! - is benne volt, a Rendl-re idő hiányában nem jutottunk el. Pénteken Zürs-Lech volt a soron. Meglepetésemre tavaly óta megváltozott az út, az Arlberg-hágón 500 m-rel hamarabb kell lekanyarodni Zürs felé. Kezdtük a Trittkopf nagykabinnal (alatta egy 800m-es szintkülönbségű, kb. 6 km hosszú pálya van, osztrák mércével piros...) , aztán bő 2 óra alatt megtettük a Weisseringet (a barátom szerint mind csak mentünk, de nem síztünk :) ). Ezt követően a kimaradt zürsi pályákat is besíztük.Szombaton már jelentős számú magyarul beszélő német állampolgár csatlakozott hozzánk, a télies időjárás miatt a Sonnenkopfot választottuk. Végig járható volt mindkét völgymenet, kifejezetten jó hóval. Meg kell jegyeznem, hogy itt csak természetes hó van!!
Lakhely: lakókocsi, tetején 80 cm hó :)
Kultúra: idénre nem drágult a sör (4,90-5,20 eur között mozog...) Orosz, angol, de még olasz síző is van bőven. A Kelobar a Sonnenkopf alján még mindig az egyik legjobb Apres-ski Ausztriában.
Márciusban folyt. köv.
Látkép a Vallugáról
Stuben
Mi
St. Anton
no comment
Sonnenkopf
St. Christoph
Apartman
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.