Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
La Norma
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Brockey
209 élménybeszámolót írt
209
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: La Norma
2011.12.15. 01:07
Habár nincs az irodák ajánlatában La Norma, nem tudom kihagyni, hogy ne írjak a 2011 március végi családi síelésünkről (2 család: 4 felnőtt + 3 gyerek). Ugyanis talán nem túlzok, ha azt írom, hogy 16 éves sípályafutásom egyik legjobb (ha nem a legjobb) hetét töltöttük itt el. A titka pedig abban rejlik szerintem, hogy kevesen voltak. Az egész hét alatt egy felvonónál sem volt 10-20 másodpercesnél nagyobb sor. Talán a kabinos aljánál egyik reggel 9 körül kellett várni 2 percet. Ennyi.
Valamelyik nap du. fél 4-4 körül a jobb oldali felső piros pálya (perdrix) 50 méteres szélső szakaszán egy félméteres ratraknyomot is találtam, amit gyorsan el is tüntettünk.

2 alternatíva áll rendelkezésre a nap elején: ülőssel a bal oldalra, kabinossal a jobb oldalra juthatunk fel. Ennek nem kell végleges döntésnek lenni, mert a jobb oldalról 2 helyen, a balról 1 helyen át tudunk csúszni a másik oldalra. Kezdők esetében: bal oldalon ülős lift (St. Joseph) melletti, jobb oldalon tányéros (Combe) melletti zöld pályán lehet tanulgatni. Ez utóbbiról át lehet csúszni egy csiga-jellegű zöldön bal oldalra, a másikról viszont csak a nagy liftek használatával, amit kezdőknek nem javasolnék. Bal oldalt a St Joseph és az Arlette mellett van egy Granges nevű tányéros, ami egy 2-szerakkora kék pályát kínál annak, aki megunta a rövidke zöldet. Ennek a tetejébe csatlakozik felülről az Arcosses buckás fekete, ami nagyon meredek és nagyon buckás és nem túl széles. A gyerekekkel egyszer lejöttünk rajta (ők akarták), de nagyon fárasztó, számomra nem volt túl élvezetes.
És a lényeg: a piros pályák. Bal oldalon az Arlette és Clot ülősliftek melletti ugyanilyen nevet viselő pályák kiválóak. Széles, hosszú, nagyon jó esésű, az alsó fele erdőben található. A jobb oldalon a Carellet és Norma ülősliftek melletti Norma 2(ez normál fekete, széles, nagyon jó)-1-Perdrix-Carellet pályák szintén nagyon hosszúak, szélesek és nagyon jókat lehetett döngetni rajtuk.
Ezen oldal folytatása a Forét nevű piros pálya, ami levisz a völgyállomáshoz. Ez is nagyon jó, hosszú, széles, a tetejétől az aljáig nagyon nagy élmény az 1300-1400 m szintkülönbséget élvezni, viszont ez nagyon olvadt. Reggel még 11-12-ig használható volt, később már csak egyszer, a nap befejezésekor mentünk rajta és ekkor már elég buckás is volt. A többi viszont du. 5-ig (ezt szeretem a franciáknál, hogy akár fél6-ig lehet síelni) nagyon jó állapotban volt, nem olvadt.
(Mivel lehetőség volt rá, átmentünk Orelle-be és onnan csatlakoztunk be Val Thorens síterepébe. A saját topikjában részletesebben írtam arról a napunkról, a lényeg, hogy úgy menekültünk vissza La Norma nyugalmába.)
Egyszóval nincs túl sok pálya, a liftek sem újak, talán az egyik jobb oldali az, de nincs tömeg, és a pályákat jól megcsinálják.
Aki megelégszik 2 db nagyon hosszú, nagyon széles, jó esésű piros pályával, és nyugis, erdős, kicsike (és olcsó) helyre vágyik, annak melegen tudom ajánlani ezt a helyet. Remélem, egyszer (vagy többször) még visszatérhetek ide.
Ja és hogy megválaszoljam a saját kérdésemet: nincs ingyenes wifi, és nem volt nyitva a Repose nevű alsó bal oldali ülőslift alatti Chalets piros pálya, így jobbról a fentebb említett Forét (piros) vagy balról a St. Anne (zöld Escargot, azaz csiga) pályákon lehetett visszatérni az aljába. Ez utóbbin ebédidőben találtunk egy padot és kajálás közben férfiúi felsőtestemet meztelenre vetkőztetve süttettem a hasam a napsütésben, nagyon király volt.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.