Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
La Norma
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Tobi
80 élménybeszámolót írt
80
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: La Norma
2006.11.05. 16:50
Na, látom idézve lettem. Szóval ebben az a vicc, hogy alapvetően Valfréjus is északias fekvésű, de nem annyira, mint La Norma. Szóval ha nem volt hó, az nagyon meglep, akkor tényleg ritka rossz tél lehetett. Amikor én ott voltam, egy hét alatt 120 cm hó esett! Ez tavaly március 5-12-ig történt. Igaz, mikor megjöttünk, még csak 60 cm-es volt a hó alul.

De vissza La Normára. Szóval jól írták,érvényes oda a bérlet. Nincs is messze, légvonalban valami 5-6 km-re lehet Valfréjustől, de az út hosszabb, mert le kell menni Modane-ig, majd újra fel Normára.

A síterep 1350-2750 tszf-on helyezkedik el, tehát nagyobb a besíelhető szintkülönbség, mint V-on. A legnagyobb különbség a két hely között, hogy La Norma pályáinak legalább fele erdőben van, így véd a széltől. Vannak remek kis erdei pályái (ami Fro-ban sokszor hiánycikk), de az igazi, Szlovákiában szokásos kanyargós, szűkek nincsennek itt sem. A pályák többsége, ami edrőben fut kék vagy zöld, emiatt pár helyen löknöd kell magadat. A felvonók itt is idősek, de jók. Több tányéros van, főleg magasan, mint V-on. Magasan, fent a jobboldali pályák, azok nagyon jók.

Amikor én ott jártam, hatalmas hőmérsékleti különbség volt a völgy és a csúcs között, erre érdemes odafigyelnetek! A csúcson akár 10-15 fokkal is hidegebb lehet! A katlan jelleg miatt ez szélvédettebb, még a fölső régiói is. A völyállomásnál sokszor nagyobb a szél, mint odafönnt.

Teszek be néhány képet is.
Felso-palyak.jpg
Francia-hegyivadaszok-az-erdein.jpg
Kilatas.jpg
Kilatas2.jpg
La-Norma-also.jpg
La-Norma-terkep.jpg
Oldalazo-palyak-2700-meteren.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.