Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Puchberg am Schneeberg
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
kera
4 élménybeszámolót írt
4
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Puchberg am Schneeberg
2009.02.14. 20:57
egy kis élménybeszámoló.
pénteken egy napra indultunk egy közeli pályára,hosszas válogatás után schneeberget választottuk,-rosszul.
Megérkezésünkkor még minden az elvárásainknak megfelelőnek tűnt: nincs tömeg, 8-10 autó a parkolóban,kellemes környezet, és ahogy itt is olvastam előzőleg-vadiúj 4üléses felvonó...
Egyetlen probléma az orkán erejű szél volt ami a hegyre felérve csak erősődőtt és az egész napunkat végigkisérte. Mivel ilyen időben le szokták állitani a lifteket, a jegyvásárlás előtt érdeklődtünk hogy mik az esélyeink, mire a válasz az volt hogy nem állnak le , nyugodtan menjünk csak. Mire kész lettünk az öltözéssel és indulnánk fel, a felvonó leállt. Pár perc mulva közölték hogy valami műszaki hiba lehet nem tudják mi és azt se mikor fog ujra indulni, de ne csüggedjünk van még egy csákányos ami még üzemel lejjebb.Kereshettünk volna egy másik pályát a közelben, de mivel az is csak idő lett volna úgy döntöttünk maradunk, és várjuk hogy ujrainduljon, addig csúszkálunk a csákányossal. Tehát vissza minden a kocsiba, cipőcsere, -mert gyalog messze van-,le a másik parkolóba,minden rendben. Kb hármat csúsztunk mire szóltak hogy megjavult a nagyfelvonó, mehetünk. Ok, vissza a kocsiba megint, fel nagyhoz, öltözés stb, felszállunk.
A hegytetőn olyan erős szél és hófúvás hogy élvezhetetlen volt az egész,igy pár csúszás után átfagyva a büfében kötöttünk ki, majd mire újra nekiindultunk volna leállt megint a lift, de most nem volt olyan szerencsénk hogy lentról sajnálhattuk volna a fentrekedteket, mint délelőtt. Miközben tovább tombolt a hurrikán,és bemondták hogy legyünk türelemmel 15 percig,azon tűnődtünk vajon ugrani lenne jobb vagy inkább megfagyni a jeges szélben,majd az utóbbit választottuk. Örökkévalóságnak tűnt mire elindult velünk a felvonó, és kiszálhattunk,majd aznapra végleg leállt, nem mintha lett volna kedvünk még ezek után felmenni.
Természetesen a megfázás garantált volt, de a szenvedéseinkért kárpótlásul felajánlottak egy ingyenes napijegyet legközelebbre.....hát nem lesz legközelebb,az biztos!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.