Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Annaberg
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
R&R Residenzen Hotel Mitterbach - igényes szálloda Gemeindealpe síliftjétől 450 méterre
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
cannibale
270 élménybeszámolót írt
270
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Annaberg
2012.12.31. 21:41
Helyzet jelentés kicsit megkésve.
A Decemberi jó idő mindenhol megtette a magáét a kétezer méter alatti helyeken.Itt is.Maroknyi fórumos csapatunk hulla fáradtan de töretlen lelkesedéssel indult útnak a két ünnep közötti Szombati napon.Már egy ideje terveztük az utat de a gyatra hóhelyzet miatt nehéz volt alkalmas terepet találni ami időpontra,távolságra is mindenkinek megfelelt.
A választás végül Annaberg-re eset,t mivel itt esett egy kevés friss hó.
Indulás 04:30 Budaörs, az út semmi extra, majdnem végig pálya, az utolsó 50-km ami kissé fárasztó a sebességhatárok váltakozása miatt.
Érkezés 08:20-ra nagy központi parkolóba 10-15 perc öltözés és irány a pénztár ami nem az első faház amire ki van írva Ski School :) hanem lejjebb az alulépcsős nagy épület.Napijegy 30+2 juró- nulla sorban állás és már csatolhattunk is.A pénztáraktól kb.200 m csúszás után meg is érkeztünk a központi négy üléseshez ami a csúcsra vitt.Gyönyörű napsütéses idő, a fákon 5-10cm friss hótakaró és hideg.Számomra örök mámor nézni a havas csúcsokat és a csendet hallgatni.
Megérkeztünk:Marcsi,Szilvi,Zoli,Tomi sí lécekkel, jómagam pedig boardal egy lightos kékkel kezdtünk majd fokozatosan nyomtuk a pirosakat és a feketéket.Pörögtünk mert éreztük lesz itt még tömeg.Sokat nem kellett rá várni mert dél magasságában már igencsak tíz perces sorok voltak.Úgy döntöttünk itt az ideje kicsit hüttézni. A napfényes időben egy jó búza sört meginni!Az élmény megfizethetetlen...A pihenő után a pályák állapota a napsütés hatására igencsak megrottyant de azért mi még élveztük(volna) pár helyen a pálya csúnyán kikavicsosodott de sógorék ezt megoldották egy táblával ahelyett ,hogy rádobtak volna húsz lapát havat.Nem nagyon értettem ennek a miértjét. (Ez van, jómagam roppant mérges voltam amikor itthon átvizslattam a sérüléseket).
A terepet gyakorlatilag két részre lehet osztani.Napfényes négy ülésesek és egy kicsit elmaradottabb tárcsás ill,csákányos rész az erdő sűrűlyében.Véleményem szerint Annaberg egy-két napos bohóckodásra tökéletesen alkalmas is lehetne ha nem lenne a fele lezárva számomra teljesen érthetetlen okból.Pályán kívül nem voltunk pedig lehet azt kellett volna erőltetni.
Mindent egybevéve azért nem rossz hely de egyszer pont elég.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.