Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Vrátna
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Pension ADAK
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Trailrider
306 élménybeszámolót írt
306
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Vrátna
2017.02.06. 10:28
Ruzomberokról mentünk át, ahol tömeg és nehéz, vizes hó volt - nagyon megérte. Ketten a Paseky oldalon síeltünk egész nap, 11-ig nagyon kevés ember mozgott a pályán. Itt is elég meleg volt, de épp elég hideg volt ahhoz, hogy a pálya kifagyjon, így jó ideig kiválóak voltak a viszonyok. Délutánra a melegedéssel párhuzamosan persze egyre vastagodott a fellazított réteg és egyre szebb eltolható puha buckák alakultak ki a piros lejtésű részeken. Persze itt is nehéz volt a hó, ez főleg a pálya melletti kezeletlen részeken jött ki.
Sajnos a legfelső tányéros lift nem ment, így a felső pályának csak a feléig sikerült feljutnunk a jobb oldali kis Pomával. Itt alig lézengett valaki.
A környék gyönyörű. A természeti adottságai is kiemelkedőek, de soha nem láttam még Szlovákiában ennyire rendezett, takaros falvakat. A hüttékben is gond nélkül tudtunk angolul kommunikálni, sőt, mivel kasszazárás után 7 perccel értünk le és automata nincs, a lenti nagy hüttébe tértünk be, hogy megkérdezzük, hogyan tudnánk a jegyeket visszaváltani: a kasszából visszaadták a letétet!
Szóval Vrátna kicsike terep, de jó síélményt nyújt. Rengeteg a túrasíző is, szintes, de technikailag egyszerű útvonalon megfókázható a környék legmagasabb csúcsa, a Kriván, de a Paseky lejtőin a pálya mellett is rengetegen másztak felfelé.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.