Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Létezik Montenegróban nyári sípálya?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Bata Attila
2086 élménybeszámolót írt
2086
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Létezik Montenegróban nyári sípálya?
2007.04.07. 20:01
Nagyon régen voltam a Durmitorban, most előhoztad az emlékeimet. Síelni még nem voltam ott, de csodás túrákat csináltunk itt nyáron.

A síterepük rohamosan romlott az utóbbi 20 évben, nem volt pénz fejlesztésekre. Több liftet is be kellett zárni mert már annyira veszélyesek voltak, hogy nem kapták meg a működési engedélyt.

Tavaly aztán egy pár liftet már felújítottak, és a síterepet is átnevezték ("New Skicenter"), így az idén valamelyest csökkent a szokásos zsúfoltság a kb. 5 kilométernyi pályán.

Egy átlagos szezonban teljesen hóbiztos terepnek számít, nagyszerű hóviszonyokkal. Általában május elejéig lehet síelni, de a szervezők rugalmasak, ha legalább 10 ember még összejön és síelhető a pálya akkor még beindítják a lifteket.

Az idei szezon itt sem volt annyira jó. Szerencsére karácsonykor esett 60 cm hó, amely megmentette az ünnepeket és kitartott a következő január végi nagy havazásig.

Az a szervezet, amelynek a honlapjáról idéztél nyaranta extrém rendezvényeket tart, amelynek az egyik része a síelés. Ez fenn a hegyekben, egy széles völgyben zajlik, amely már nem a síterep része, és liftek sem járnak erre, a résztvevők is a hátukon cipelik fel a felszerelést.

A tavalyi (julius közepe) extrém hétről feltettek egy jó kis divx videót, ahol láthatod a síelést is. + mountain bike, túrázás és tényleg csodálatos képek az egész hegyről. Nem lennék meg lepve, ha valaki kedvet kapna.

A film kb. 22 perces és 250 MB méretű.
A link:
http://osmeh.net/dl/DurmitorExtremeWeek2006.divx
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.