Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sí bojkott Ausztria ellen ?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Sí bojkott Ausztria ellen ?
2007.05.24. 01:55
Szia topi!

Azt írtad: "...Miután a közelben lakom, tudom, hogy NEKÜNK fontosabb a Párkány elnevezés, mint az ott lakóknak. Ők már tudják , hogy ez így fog maradni. Az nagyon kevés, hogy a régi magyar helységneveket hasznájuk.Mire is jó ez nekünk?"

Igen, sajnos részben igazad van. Az ott lakók sok mindenen keresztülmentek, több generáció leélte az életét, mióta elvették tőlünk (többek közt) azt az országrész is. A magyarságukat felvállalókat megfélemlítették, megkeserítették az életüket.

Megfáradtak, kicsit beletörődtek ők is. Meg lehet érteni.

"Az nagyon kevés, hogy a régi magyar helységneveket hasznájuk.Mire is jó ez nekünk?"

Igazad van. De legalább ennyit tegyünk meg! Sokunknak fontos ez, remélem. Mert ha már nem magyarul hívjuk a városainkat, akkor biztosan elveszítjük örökre. Osztrák lesz, meg szlovák, meg román, meg szerb, meg ukrán, meg mit tudom én milyen. (Persze tudom.)

Az ott élők így pedig talán jobban észreveszik, hogy mi "itt" úgy érezzük, hogy ők "ott" hozzánk tartoznak. És akkor nekik is talán könnyebb lesz magyarnak maradni, magyarul beszélni, büszkének lenni a magyar nemzetre.

Többet sajnos nem, de legalább ennyit tehetünk, tegyünk! Hiszem, hogy sokan így gondoljuk. Legalább így.

Lackó


Bocs, az "off"-ért! Az eredeti témához pedig: Szerintem sem lehet ilyet megszervezni. Sajnos még ennél lényegesen egyszerűbb dolgokat sem. Valami más módon kellene az ilyesmit megoldani.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.