Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Kelet-Szlovákia témájú cikkeink

2021.11.16.
Már akár autópályán is elérhető a Magas-Tátra
Jó hír a Tátra szerelmeseinek! Aki Magyarország keleti részéből szeretné megközelíteni Kassát, vagy a Magas-Tátrát, az újonnan épült, közel 60 kilométernyi autópályának köszönhetően akár 20-30 percet is spórolhat a menetidővel.
2021.01.26.
Varázslatos tél a kassai régióban
A kassai régió, amely közvetlenül a magyar határ mentén húzódik, igazán meg tudja szólítani a téli sportok kedvelőit vagy azokat, akik szívesen barangolnak a hólepte tájban és élvezik a messzi távolba nyíló szép kilátást.
2019.12.16.
Fedezd fel Kelet-Szlovákia tömegmentes síterepeit!
A Kassa környékén fekvő síközpontok talán kevésbé ismertek, ezen próbálunk változtatni. A síelőkön kívül más téli sportok kedvelői is megtalálják a számításukat – lehet korcsolyázni, szánkózni, sítúrázni vagy aki tapasztalt mászóként az adrenalindús élményeket kedveli – akár jeget is mászhat a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park befagyott vízesésein.
2019.12.05.
Csapattal is lehet csapatni! Motorosszán túrák Szlovákiában
Kelet-Szlovákia adrenalinbombát tartogat: végre egy hely, ahol lehet hószánt bérelni és a hegyekben száguldozni! A téli időszakban a sajórédei (Rejdová) síközpont környékén lehet kipróbálni a motorosszán túrákat. Céges csapatoknak, bátrabb családoknak, baráti társaságoknak ajánljuk.
2015.01.07.
Mínusz 25 fokot mértek ma reggel Szlovákiában
Ma reggel közel 20 fokos különbség volt a legalacsonyabb hőmérsékletek között Szlovákiában. Ezen az igazi téli reggelen Pozsony környékén csak mínusz 5 fok körüli értékeket mértek, míg a keleti országrészben a hideg megközelítette a mínusz 25 fokot.
2014.01.22.
Hétvégére megérkezik a tél a Szlovákiába (is)!
A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) előrejelzése alapján véget ér az ilyenkor megszokottnál jóval enyhébb idő, szerdától jelentős lehűlés várható az ország egész területén.
2013.12.10.
Szlovákia: szerdán nagyon hideg lesz
A hóágyúzáshoz ideális az idő Szlovákiában. Szerdán az ország túlnyomó részében jelentős lehűléssel kell számolni. Éjszaka -3 illetve -9, napközben 4 és -2 fok között ingadozhat a hőmérséklet. A hegyvidékek völgyeiben -10 és -16 Celsius-fokot is mérhetnek.
2013.10.21.
Lassan visszatérnek a magyar turisták Szlovákiába?
Az idei év első félévében 16,1 százalékkal több külföldi érkezett Szlovákiába. Ennél is figyelemreméltóbb, hogy a magyarok száma a tavalyi számokhoz képest, az átlag felett, 26 százalékkal emelkedett. Ezekben az adatokban főleg az előző síszezon adatai meghatározóak.
2013.02.07.
Komoly gondokat okoz a havazás Szlovákiában
Országszerte komoly gondokat okoz a havazás Szlovákiában, Pozsony megye kivételével minden régióban első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ). A hajnal óta tartó havazás eredményeképpen a frissen hullott hó mennyisége helyenként elérte a 30 centimétert.
2012.12.09.
Több ezer síelő a szezon első szlovák hétvégéjén
Szlovákiában szombaton tizenkét síterep kezdte meg a szezont. A szezon első szlovákiai síelésére több ezren érkeztek, a legtöbben természetesen az alacsony-tátrai Chopok terepére. Az első hétvégén még csak néhány pálya és lift üzemelt, de több helyen kedvezményes áron vagy akár ingyenesen is lehetett síelni.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »