Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Folgefonna Summerski témájú cikkeink

2020.06.24.
Nyári gleccsersíelés - hol, hogyan, mennyiért?
Nyár, kék ég, strand, pálmafák. Vagy mégsem? Európa jégmezőin a forró hónapokban sem áll meg a síélet és 3000 méter magasságban élvezhetjük a firn havat, az üres sípályákat, a napsütést és a csodás kilátást. De hol csússzunk és mikor? Összeállításunkból kiderül.
2020.04.22.
15 méter vastag hóval nyit májusban a norvég síterep
Rekordmennyiségű havat kell eltakarítaniuk az üzemeltetőknek, de keményen dolgoznak, hogy május elsején már síelőket fogadhasson a norvég gleccser.
2020.03.21.
Tíz méter vastag hó alól kell kiásni a norvég síterepet
Fonna gleccser az egyik norvég síterep, amely csak a nyárra nyit ki. Ahogy a képen is látszik, a héten nekiálltak a síterep előkészítésének, vagyis először a síterephez vezető út megtisztításának.
2015.06.08.
Június Norvégiában: 15 méter vastag hó a síterepen
A norvég Fonna gleccseren általában májustól őszig lehet síelni, ha az időjárás is engedi. Még a síterep legidősebb dolgozói sem emlékeznek arra, hogy júniusban ilyen sok havuk lett volna. Az elmúlt héten 3-4 méter hó hullott és többnapos munkával kellett kiásni a sílifteket a hó alól.
2011.04.26.
Kezdődne a nyári szezon, de 12 méter hó esett a télen
A késői húsvét után számos európai síterep zárt be, a bátrabbak még megvárják a május elejei ünnepeket, de szép lassan az összes síterep bezár és a gleccsereken is megkezdődik a nyár előtti szünet. Nem így Norvégiában, a csak nyáron üzemelő Folgefonn síterepén a túl sok hó okoz gondot a májusi nyitás előtt.
2007.05.07.
Májusi szezonnyitás a norvég gleccsereken
Május a norvég gleccsersíterepek esetében a szezonnyitányt jelenti. A két jelentősebb gleccser-síparadicsomában, Styrinben és Folgefonnán már megkezdődtek a szezon előtti munkák, ami egyelőre a pályák ratrakolását, a felvonók kiásását és a gleccserhez vezető autóút megtisztítását jelenti.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »